ויכוחים חוזרים: מה באמת הבעיה?

תאריך פנייה: 07.05.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רונה
בגידה
07.05.2006 • 22:40

שאלה חשובה לי אלייך ד"ר : לפני כ20 שנה אימי בגדה באבי במשך 3 שנים עד שהוא תפס אותה הם דיברו על זה ואיך שהוא נושא זה לא הועלה יותר כבר המון שנים. יום אחד סבתי פלטה איזה שהוא משפט שקשור לבגידה (לפני כחצי שנה לערך) ומאז כל היום מריבות ובכי סביב נושא הבגידה אבי פשוט לא יכול לשכוח לה את זה, הוא סיפר לי את ענין הבגידה לפני 10 שנים לערך ורק אני יודעת מזה מכל בני משפחתי . שאלתי היא איך אני יכולה לגרום לאבי להרגע כי שנים הוא לא דיבר על זה ופתאום זה הורס להם את החיים? איך אני יכולה לעודד אותו בענין זה? דרך אגב אני מבינה אותו מאד אבל זה משהו שקרה לפני המון המון זמן ולא חזר על עצמו .אודה על תשובתך.

ד"ר אורן חסון
על מה הם מתווכחים באמת?
08.05.2006 • 01:53

רונה יקרה,
אם הנושא עלה שוב עכשיו בעוצמה כזו, הרי כנראה שישנם דברים אחרים לא טובים שקרו ביניהם אחר-כך. כלומר, שיש לו סיבות נוספות להתמרמר ולהיות מתוסכל. יכול להיות שהוא רק משתמש בנושא הזה כדי לגרום לה לייסורי מצפון, או כדי שתיראה לא צודקת, כאשר הויכוח האמיתי ביניהם הוא על נושאים אחרים לחלוטין. לפיכך, לך יהיה קשה לפתור זאת. זהו דבר שהם יצטרכו לפתור בינם לבינם, ואם צריך, בעזרת יעוץ מקצועי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רונה
על מה הם מתווכחים באמת?
08.05.2006 • 20:49

את זה באמת איני יודעת אבל הכל סובב סביב נושא זה ואבי אינו מעונין בייעוץ אבל לאורך כמה זמן זה יימשך? אני מרגישה חסרת אונים שאיני יכולה לעזור. אבי שומע את תוכניתו של יוסי סייס וגם היא על בגידות וכו אולי זה עוד יותר מלבה את היחסים אבל הוא רוצה להמשיך ולהקשיב לתוכנית

ד"ר אורן חסון
עמדת כוח
09.05.2006 • 00:23

רונה יקרה,
קחי בחשבון שיכול להיות שאביך לא מעוניין בעזרה, לפחות לא כרגע, כי הטיעונים שלו כנגד אמך נותנים לו עמדת כוח, שאולי היתה חסרה לו ביחסים שביניהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083