מחשבות טורדניות - טיפול מומלץ

תאריך פנייה: 10.05.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שחף
בגידה
10.05.2006 • 11:17

אנחנו נשואים 10 שנים ויש לנו 2 ילדים. במהלך השנים הקשר ביננו הלך והידרדר עד שלפני כשנה כמעט התגרשנו. ברגע האחרון התחרטתי, שוחחנו ביננו על המצב והחלטנו לנסות שנית. הניסיון הצליח והאהבה פורחת.עם זאת, לפני כחצי שנה גיליתי שבעלי בגד בי לפני שנתיים (ע"י מכתבים שהטיפש החליט לשמור). מכיוון שהיה זה בתקופה בה היחסים בינינו היו מעורערים החלטתי לסלוח לו. אבל החלטה רציונלית והחלטה רגשית הם שני דברים שונים, ואני לא מצליחה להשכיח את הבגידה מליבי. כל דבר מזכיר לי את זה. אנחנו עושים סקס ואני חושבת: על מי הוא מפנטז, אני נתקלת במישהי עם אותו שם ואני נזכרת, קראתי בעיתון באיזו כתבה ונזכרתי בעוד פרט, הוא התחיל לקרוא לי מאמי ונזכרתי שגם לה הוא קרא מאמי. הבטחנו להביא לה את המיטה של אחד הילדים שלנו (על גופתי!) ובכל פעם שאני רואה את המיטה אני נזכרת. כל פעם אני קולטת ומבינה פרטים נוספים. הפכתי לחשדנית בצורה חולנית, התחלתי לחטט לו בתיק ובפלאפון מה שגרם לי להרגשה פיזית רעה בגלל מתחים.אמרתי לו שמי שבגד פעם אחת אי אפשר להאמין לו יותר. אבל האם זה באמת כך? בזמן הבגידה הוא היה במצוקה רגשית (גם אני, אז מה???), אני מאמינה שהוא יתרחק מזה כעת כשהוא חזר לאהוב אותי. מה לעשות כדי להרחיק את האובססיה? אני לא רוצה לשוחח איתו שוב כדי לא לעורר שדים מתים אבל זה מעיק עליי כל כך.

ד"ר אורן חסון
מחשבות טורדניות מיותרות
10.05.2006 • 23:20

שחף יקרה,
את גוררת את עצמך למחשבות טורדניות, וזה לא רק מיותר, אלא את גם שוקעת בהן יותר ויותר. אבל כפי שאת אומרת, יש פער בין התובנה הלוגית, לבין התגובה הרגשית. לכן, כדאי שתגיעי לטיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
XR
מחשבות טורדניות מיותרות
14.05.2006 • 17:50

אני חושבת שאם שרדתם את זה ועכשיו האהבה פורחת , את תהרסי את היחסים ותדרדרי אותם רק בגלל שאת חושבת שמי שבוגד פעם אחת- בוגד כל החיים.זה ממש לא נכון, גבר שבגד פעם אחת יכול שלאלחזור ולבגוד זאת כאשר הוא מרגיש בטוח באהבתה של זוגתו ולא מרגיש חוסר אמון על-ידי חקירות וחיטוטים מיותרים,אלא הוא עוד יצדיק את האמונה שלך בכך שהוא בוגד ויממש את זה- מה אכפת לו?, גם ככה זה מה שאת מאמינה וחושבת....אני מציעה לך לחזור ולאהוב את עצמך מחדש- נכון, האגו נפגע, את יכולה בגלל זה לחשוב שמשהו לא בסדר איתך ועל-ידי כך להרגיש חסרת בטחוןאו לבחור- לטפח ולאהוב את עצמך בחזרה ולהנות פי כמה וכמה ממערכת היחסים שלך.על-ידי ההתנהגות שלך כרגע את תגרמי לדברים להתפוצץ וחבל, לא קל היום למצוא אהבה ששורדת למרות הכל, הכי קל זה להרים ידיים ולא להתמודד, אבל אחר-כך אפשר עוד להצטער על מה שהיה ולא ישוב עוד....אל תשכחי:אישה בונה - אישה הורסת...!שיהיה לך בהצלחה!הרבה אהבה ואור..