סיכוי או אין סיכוי? מה הדרך הנכונה?

תאריך פנייה: 09.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
האינו יודע לשאול
שאלות קונקרטיות
10.05.2006 • 00:05

שלום.
..יש לי חברה כמעט שנתיים, אני בן 27, והיה לנו ממש טוב ביחד עד החודש וחצי האחרונים. בזמן האחרון האהבה שלי אליה באה הולכת, וכתוצאה מכך נוצר חוסר ביטחון מצדה על עתידנו דבר היוצר מחלוקות ומריבות רבות שאין אני יכול לקבל יותר.החלטתי לדבר איתה על הנושא, ולהיות גלוי. ואולי אף ליזום הפרדות או הפסקה.אז השאלה שלי, איך אפשר בכלל להגיד כאלה דברים?? האם יש טעם לנהל כזאת שיחה אם אני לא יודע לעצמי אם אני רוצה להשאר איתה או לא?האם אני צריך להחליט קודם בעצמי ולבוא עם גזר הדין? או עדיף לפתוח הכל בתקווה שאוכל לעמוד בשיחה כזאת שתשבור אותה לגמרי?תודהואשמח לשמוע תגובות...

ד"ר אורן חסון
יש סיכוי או אין סיכוי?
10.05.2006 • 23:17

אינו יקר,
אולי אתה שואל: האם עדיף להגיע למסקנה ביחד, תוך כדי שיחה שאין לנו מה לעשות ביחד, או שאולי עדיף לנהל את השיחה כך שהיא תבין בעצמה מתוך דבריך שאין לכם מה לעשות ביחד, והיא זו שתחליט, או שאולי אתה רוצה שאם היא תסכים, בעקבות השיחה שלך, להשאר בתנאים שיתאימו לך, ואולי גם ללא מחוייבות מצדך, כי אחרת זה לא יתאים לך. וכאן, בדוק עם עצמך אם אתה לא רוצה להגיד לה שאתה לא בטוח שאתה רוצה להיות איתה, אבל רוצה שהיא תישאר איתך בכל מקרה, כדי שאחר-כך תוכל להגיד לה, אם תרצה ללכת, שהיא כבר ידעה על זה מראש, כך שלא צריכה להיות לה סיבה להתלונן עליך.ואולי אתה שואל אותי: האם עדיף לי לומר לה שאני רוצה שניפרד, או שיכאיב לה יותר שיחת עומק שבה היא תגיע למסקנה הזו בעצמה?התשובה היא שקשה לדעת. אבל כדאי שתהיה כן, ולא מתחמק, אם כי כאשר אינך מעוניין, אין צורך, בדרך כלל, להכנס לפרטים, כי הדינמיקה של כאב ודחייה עלולה להפוך לויכוח עקר של חיפוש אשמים, ולהנמקות שלפעמים תבאנה כדי להיראות טוב, ולא משום שהן נכונות.אם אתה חושב שיש לקשר הזה סיכוי, מוטב שלא להגיד, כדי שלא להגדיל משקעים. ואם אתה חושב שאין לו סיכוי, מוטב שתהיה גלוי בעניין כוונותיך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083