מחשבות טורדניות: טיפול וקבלת אחריות
ארי
הגברים הקודמים...
⌄
שלום רב,
אשתי ואני נשאנו לא מזמן והינו ביחד מספר חודשים לפני כן. הזוגיות שלנו בשמיים, יש לנו תכניות משותפות, מעריצים אחד את השני ומה לא. אנחנו דתיים-לייט, דהיינו מבית דתי אבל לא מקפידים ביותר.גם חיי המין מטורפים. מעולם לא הרמתי ביצועים ברמה כזו וגם היא מגיעה לשיאים חדשים כל פעם.יש לי בעיה אחת שאוכלת אותי מבפנים ולפעמים גם מקבלת ביטוי מעבר לכך: הגברים הקודמים שלה.היה לה חבר מספר שנים, שהיה הראשון שלה, לא רק במין, ובעקבות הפרידה ממנו חייה עברו מהפכים רבים.זה לא מפריע לי כל כך - זה היה מזמן והיתה ביניהם אהבה וכו'.אחרי תקופה מסויימת (טיול בחו"ל, עבודה) היא החלה ללמוד. בן כיתתה חיזר אחריה והצליח "להשכיב" אותה. בדיעבד הסתבר שלא היו לו שום כוונות רציניות.אחרי זה, מספר חודשים לפני שהכירה אותי, הכירה בחור אחר, שמסתבר שהיה "מצויד" היטב (היא טוענת שאני יותר. לא משנה. או שכן משנה. את זה תגיד לי אתה). גם איתו היא שכבה, ועוד, כך הסתבר לי אחרי זה, על אותה מיטה עליה שכבתי איתה בהתחלה.נכון, אני יודע, אלה שטויות, לא להתעסק בזה וכו' וכו'. היא גם מלאך ולא מזכירה שום דבר בנושא מרצונה.אבל זה הורג אותי. זה אוכל אותי מבפנים. יש לי בעיה (או יתרון) שיש לי דמיון גרפי ביותר וכשמראות מסויימים מפלסים את דרכם למחשבותי - אני מרגיש דקירות בלב. לפעמים זה הורס לי את מצב הרוח לימים שלמים.ממש סליחה על התאור, אבל, איך מישהו אחר הפשיט אותה, שמע אותה גונחת, הרגיש אותה, ראה את הפרצוף-סקס שלה, מילא אותה בזרע המגעיל שלו ואז שכב לידה. חילל את היהלום הקטן שלי.בן כיתתה, אגב, עדין איתה בכיתה יום-יום, כל היום. זה גם משהו שמציק לי מאד מאד. הנבלה גם אמר לחבר משותף שהיא "הכי סקסית שהיתה לו".חשבתי שאחרי שנתחתן זה יעלם, אבל זה לא. זה הורג אותי.בעיה משנית יותר היא שהתחברתי די טוב עם החבר'ה שלה מהלימודים, והם כולם יודעים ומכירים את שני הבחורים האחרונים ויודעים שהם היו ושכבו. למרות שאני בטוח שהם לא חושבים על זה, זה מאד מביך אותי באופן כללי.ד"ר, מה אני עושה?? זה פשוט אוכל אותי מבפנים. איך נפתרים ממחשבות הבעתה האלה?? לעיתים רחוקות יותר זה אפילו גורם לי לאבד את החשק ליחסים או אפילו באמצעם.מאד אשמח אם תתן לי תשובה מעשית. תודה מראש על הסבלנות. אתם עושים עבודת קודש.בכבוד רב,ארי
ד"ר אורן חסון
מחשבות טורדניות, מיותרות. קח אחריות
⌄
ארי יקר,
אתה עוסק במחשבות טורדניות, ואלה מטריפות את דעתך. אולי גם זה לא הדבר היחיד. אני מציע לך ללכת לטיפול אצל פסיכיאטר, ואם צריך, להשתמש גם בטיפול תרופתי. האלטרנטיבה היא טיפול ארוך יותר אצל פסיכולוג.חשוב שתעשה את זה, כי ככל שאתה מתמהמה, המחשבות מעמיקות אצלך ויהיה לך קשה יותר להפטר מהן, וגם, הנישואים שלך ילכו ויתמסמסו. קח אחריות.