טיפול זוגי: מה לעשות כשבן הזוג מסרב?

תאריך פנייה: 30.01.2007 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
עמי
בעל חשדן
30.01.2007 • 18:57

תודה תודה על התשובה ......לגבי בעלי החשדן שכבר שאלתי מה לעשות עם החשדות שלו ?????כבר הצעתי לו ללכת ליעוץ זוגי הוא לא רואה שיש בעייה .....הוא חושד בכל גבר שאני מדברת איתו , מביך אותי מול אנשים ...מסתכל לכל גבר שעובר לידי בעיניים אני כבר מתבישת מהתנהגותומה אפשר לעשות חוץ מיעוץ זוגי כי הוא שלל בתוקף ..איך אפשר להתנהג ??. התחלתי לחשוד בכוחות שליתודה מראש......

ד"ר אורן חסון
את מסתדרת עם זה...
01.02.2007 • 02:03

עמי יקרה,
את מתייחסת לשאלתך מלפני כמה שעות, ואני חושש שלבד יהיה לך קשה מאד. ואם הוא לא מעוניין ביעוץ זוגי, את בצרות כי את נשארת לבד. כל עוד את יכולה לחיות עם זה, תחיי עם זה. כשתפסיקי להיות מסוגלת לחיות עם זה, תציבי אולטימטום של טיפול זוגי, לפני שתחליטי שאת נוטשת את הספינה הטובעת.הדינמיקה ביניכם היא שהוא משתלט עליך דרך הקינאה שלו. את מאפשרת לו.הדרך היחידה להפסיק את החרדות שלו היא לקחת מרחב תמרון, שבו הוא לא ידע היכן את ומה את עושה, וילמד לבטוח בך. כרגע, אני לא חושב שאת מסוגלת ללמד אותו את זה. כרגע, הוא מנצל את הקינאה שלו כדי לשלוט בך, ואת "מסתדרת" עם זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עמי
את מסתדרת עם זה...
02.02.2007 • 13:10

תודה רבה על התשובה המפורטת ..אבל איך אני איכח מרחב תמרון בו הוא לא ידע איפה אני וכו ...ובאותו זמן ילמד לבטוח בי ..אני בעצם רוצה שהוא ילמד לבטוח בי ?????איך .???????

ד"ר אורן חסון
בחכמה, רגישות ותקיפות.
02.02.2007 • 18:30

עמי יקרה,
את מתייחסת לשאלתךכאן, ובשרשור הנוכחי. כתבתי לך שאני לא חושב שתהיי מסוגלת להתמודד עם זה לבד. קנאה עמוקה ורבת שנים אינה מתפוגגת בקלות, ובודאי שלא ללא מאבק. מותר לך לתבוע חופש. זו תחושה נוראה לחיות במצב תמידי שלא מאמינים לך ושאת אשמה."ליצור מרחב זמן", זה אומר ללכת ולהיות מדי פעם עם חברה, ולשבת בבית קפה, ולומר לו מראש היכן את, אבל גם שאת לא עונה לטלפונים. וכן להיות במקום שאת אומרת. "מרחב זמן" זה אומר גם לקחת לעצמך עוד שעה עם חברות או בקניון, מבלי לדווח לו מראש, אבל כן לענות לו לטלפונים כשהוא מתקשר. כלומר, להרגיל אותו ששום דבר לא קורה אם הוא לא יודע, ושאם יש לו חרדות – יש לו תמיד דרך לדעת היכן את. אבל זה הוא שצריך לעשות את המאמץ, ולא את. שיתרגל.זה לא תהליך פשוט, וצריך לעשות אותו בחכמה וברגישות, אבל בתקיפות. רצוי ללוות אותו עם יעוץ מקצועי, והכי רצוי ביעוץ זוגי. קראי שוב גם את מכתבי הקודמים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורית
בעל חשדן
05.11.2009 • 11:02

יש לי בעל חשדן שנהפך במהרה לאובססיבי חונק קשה נורא זה רק הולך ומחמיר אנה עזרו לי . אין שקט ואין מנוחה כל אדם שמדבר איתי על תקן חשוד גרוע גרוע קשר חונק מתה להשתרר ממנו הוא ממש מציק מה עושים.