הריון לא רצוי: תכנון עתיד

תאריך פנייה: 30.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נחמה
ילדים
30.01.2007 • 16:12

שלום רב,
אני בת 24 וכמה חודשים.אני ובעלי התחתנו לפני כ- חצי שנה+אני רציתי להביא ילדים מהתחלת הנישואין שלנו, ובעלי לא מוכן עדיין, אני לא משתמשת באמצעי מניעה כל שהם. אנו שומרים את הפליטה בחוץ. אין לו פספוס אף פעם הוא מאוד מקפיד על כך ושולט בצרכיו.אני עובדת בתור מזכירה ובעלי עובד כשכיר בחברה ומשתכר ממשכורות 4500 ש"ח כמוני בדיוק.אנחנו גרים ביחידת דיור אצל חמותי ואין לנו הרבה הוצאות בחודש מלבד כלכלה, ביגוד,ובילוי.הנושא שמטריד את בעלי הוא שאין לנו בית, ואין לנו משכורות גבוהות, ואני מנסה להסביר לו שכל דבר יבוא בזמן ושלא צריך לחכות לבית בשביל להביא ילד.אין לו ביטחון בקטע הזה, ואני מרגישה כל פעם לא בנוח שאני צריכה לשאול אותו מתי הוא חושב להתחיל לנסות? כי האמת שאי אפשר לדעת כמה זמן זה יקח, לא תמיד מה שרוצים קורה ישר.אני מרגישה נפשית שאני יכולה לגדל ילד גם ביחידה הזאת שאנו גרים בה כרגע.בעלי בן אדם חסר ביטחון לחלוטין אני מתוסכלת כבר כל החברות שלי בהריון וזה מאוד מפריע לי שבעלי מתנגד לזה. הוא מאוד אוהב ילדים ויש לו התחברות.מה לעשות????

ד"ר אורן חסון
אי בהירות
31.01.2007 • 23:15

נחמה יקרה,
ילדים רבים נולדו משיטת המניעה הזו, של "לגמור בחוץ"... זו שיטה שאינה בטוחה כי גם אם הוא גומר בחוץ, תמיד ישנו קצת נוזל זרע שמלווה את הזקפה עוד לפני כן. כך שיש סיכוי שמתישהו תכנסי להריון גם במצב הנוכחי.אבל השאלה היא בעיקר אם אתם רוצים ילד מבחירה, והיית רוצה שגם הוא ירגיש שזה מבחירה. אתם צריכים לשבת ביחד, ולעשות תכנון לעתיד על פי תסריט התרחשויות טוב, ועל-פי תסריט התרחשויות רע, ולהחליט היכן, בכל אחד מהם, מחליטים בכל זאת על ילד. עד עכשיו עוד לא עשיתם את זה, ולכן אתם במצב של אי בהירות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083