לחיות עם חוסר ידיעה בעבר

תאריך פנייה: 27.04.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עליאן כרימה
שקועה בעבר
27.04.2010 • 15:43

שלום
: אני אישה בת 45 התחלתי לעבוד בב"ח בגיל 20 אחרי שלמדתי מזכירה רפאיתבמסגרת העבודה שלי הכרתי הרבה רופאים ערבים וגם יהודים אלמנים ורווקיםוהרופאים הערבים היו רווקים ,יצאתי איתם אבל אף אחד לא הציע לי הצעת חתונה...........אני רוצה לשאול האם הם לא התחתנו איתי בגלל שאני לא רופאה?האם בגלל שאני לא עשירה?אשמח אם אני אקבל תשובה ....על מנת להשתחרר מהעבר

ד"ר אורן חסון
החיים הם כאן
28.04.2010 • 11:35

עליאן יקרה,
השאלה שלך כללית מדי, ואני יודע פחות מדי מכדי לענות. אני לא יודע מה הם חיפשו כשיצאו איתך, ואני לא יודע מה שידרת להם או מה אמרת להם. וכמו תמיד, אומר לך שאם חוסר הידיעה של העבר רודף אותך, לא יהיה לך מה לעשות עם זה. תמיד תישארי עם חוסר ידיעה, גם אם תחפרי בזה שנים ארוכות. ולפעמים, דווקא הידיעה, אם תדעי, היא שתרדוף אותך. הדבר הנכון יותר לעשות הוא ללמוד לחיות עם ההווה. להסתכל על עצמך, לומר לעצמך "זו אני", ללמוד לאהוב את ה"אני" שאת, ולהמשיך את החיים עם החברה הכי טובה שלך, את. וללמוד להתמודד עם מה שהחיים יזמנו לך מכאן והלאה, במקום לבכות על מה שהיה יכול להיות.אני מבין שאת חושבת שאם תדעי יותר על העבר, תביני טוב יותר את ה"אני" הנוכחי שלך. זה אולי אפילו נכון, לפעמים. הרבה פעמים לא. ולחפירה הזו בעבר יש מחיר, והוא הזמן והאנרגיות שאת משקיעה בזה. פעמים כל כך רבות את מפסידה בחפירה הארכיאולוגית הזו יותר משאת מרוויחה. החיים כאן, עליאן. הם שלך. נצלי את מה שיש לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083