מחשבות טורדניות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 01.10.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימי
מחשבות טורדניות
01.10.2014 • 12:28

הייאנחנו זוג בסוף שנות ה20 לחיינו ,אנחנו מתחתנים בעוד כחודשיים וחצי ויש בנינו אהבה , שותפות ,שיחות והבנה ובכלל חיבור די טוב על אף שאנחנו שני טיפוסים מאוד שונים בהוויה שלנו שגם יודעים לא מעט להיכנס לוויכוחים אבל גם משתדלים מאוד לריב "נכון".אבל הסיבה האמיתית שבשבילה אני פה היא בעיה של מחשבות שמטרידות את מנוחתי כבר זמן מה.לבת זוגתי היו בסביבות ה7 גברים לפניי , אני לא יודע אם אני אמור לקטלג את זה כהרבה או מעט כי בסך הכל כבר שמעתי על בחורות ששכבו עם יותר וכאלה שעם פחות ככה שזה לא העניין בעצם.העניין הוא שבסביבות החצי שנה פלוס מינוס לתוך הקשר בנינו התחילו לי מחשבות שכוללות דמיונות ויזואלים שלה שוכבת עם אחרים.רצוי גם לציין שכבר פגשתי אחד עם שניים מהם בסיטואציות שונות ובגלל שזוגתי היא בסך הכל בנאדם כנה היא חשפה בפניי את העובדה.אני סך הכל בנאדם רגיש וזה מקשה עליי ומטריד אותי מאוד.אני מאוד משתדל להמנע ולפעמים גם מצליח להתמודד עם המחשבות שמדי פעם עולות גם בצורה שלא "יושבת" עליי אבל זה לא תמיד המקרה.בסך הכל יש לא מעט רגעים שבהם אני מדמיין סיטואציה וזה מוריד לי את המצב רוח באופן די מבאס ולעתים רחוקות או לפעמים טיפה יותר קרובות אפילו מרעיל את היחסים בנינו.כבר שיתפתי אותה בנושא ואף על פי שהיא הבינה היא לא ממש הזדהתה עם התחושה וזה מובן כי נשים מטבען יותר מסתכלות על הצד הרגשי ופחות על הפיזי במקרים כאלו.בסופו של דבר די ברור לי שמדובר במקרה של מחשבות אובססיביות וטורדניות שלא מועלית בכלל , ושבמקרה שבו הן מרעילות את הקשר גם נחוץ לפנות ליעוץ וטיפול ככה שאני די צופה את התגובה שלך.אבל בכל זאת חשבתי שאולי תתן לי כמה מילים או טיפים מלבד הצעה ללכת ליעוץ פסיכולוגי כלשהו שאולי ייתנו לי קצת יותר בטחון או לפחות טיפה יורידו את התחושה הרעה שמגיע בעקבות המחשבות.ברצוני גם לציין שמעולם לא התמודדתי עם סיטואציה דומה או בעיה מהסוג הזה ככה שהדבר בליווי התחושות והקושי די חדש לי.תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
להתגבר על מחשבות טורדניות
02.10.2014 • 13:11

אנונימי יקר,
כפי שאתה מבין, הבעיה היא באמת אצלך. והאפשרויות הן או שתעשה עבודה עם עצמך, או שתיעזר בסיוע של איש מקצוע. קח בחשבון שאתה בסוף שנות העשרים שלך, שנשים שתיפגש איתן בעתיד תהיינה, יש להניח, יותר ויותר מבוגרות, ולכן גם יותר מנוסות מינית (ואחרי הכל, קשר של אחת לכשנה וחצי בחיים הבוגרים של אדם, גבר או אשה, אי אפשר להגדיר בחברה שלנו כמתירנות מינית). כך שאתה צריך לפתור את זה עכשיו. אחרי הכל, האלטרנטיבה היא להגיע למצב של מורן, משהו כמו 8 שאלות למטה, שזה לא מצב טוב יותר. כנראה ממש לא, ואולי לא רק בגללו.אתה צודק וחכם באבחנה שלך שאלו הן מחשבות טורדניות אובססיביות, שיש להתגבר עליהן. יש דרכים שונות לטפל בהן, שאחת היעילות שבהן היא טיפול קוגניטיבי- התנהגותי. במקרים קלים, אפשר לעשות זאת גם לבד (אתה יכול לחפש באינטרנט, בעברית או באנגלית, אבל צריך לדעת לסנן את השטויות הרבות שתמצא על הדרך). יש גם ספר בעברית, שעד כמה שאני זוכר הוא לא רע: להתגבר על מחשבות טורדניות, בהוצאת אח. כך או כך, אם זה לא מצליח לך לבד, לך לטיפול, כי אתה רוצה לקדם את חייך ואת האפשרות לטיפוח של חיי משפחה, והעלות בהחלט תהיה שווה זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083