מחמאות מוגזמות: מה עושים?

תאריך פנייה: 10.04.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
פלוני
חוסר הערכה
10.04.2014 • 16:06

אני וחברה שלי היינו בקשר של שנה ושמונה ונפרדנו אחרי שהיא התגייסה אחרי שהיא התגייסה,אני עדיין לא התגייסתי ומהר מאוד היא נכנסה לזוגיות חדשה ואני הייתי גם בקשרים..אף פעם הבחורות לא באמת הגיעו לרמה שלה וחיכיתי שהם ייפרדו..אחרי שהם נפרדו נלחמתי עליה בצורה שאי אפשר לתאר ורק אחרי ששמתי עליה פס היא חזרה.אנחנו בני אותו הגיל וכרגע 9 חודשים ביחד ואני מפרגן לה בלי סוף מחמיא ואומר בכל הזדמנות כמה שאני אוהב ובסופש האחרון היא אמרה שאין לה ריגושים ושכל המחמאות והמילים נשמעות לה כמו ״מה נשמע״ אני מאוד נפגעתי ואני לא יודע מה לעשות..היא אומרת שהיא כן רוצה לתקן ולהרים את הקשר אבל מצד שני היא גם אמרה לי שהיא יודעת שאני אוהב אותה בצורה עיוורת..מה אני עושה..אני מריץ מחשבות בראש על זה שעוד חודש הקשר נגמר כי בסופו של דבר אם היא אומרת שהיא מרגישה למילים שלי כמובן מאליו כנראה שהיא פחות אוהבת(למרות שהיא אומרת שמבחינת הרגש כלפיי שום דבר לא דאך..)

ד"ר אורן חסון
הצפה של מחמאות?
12.04.2014 • 19:30

פלוני יקר,
אני לא יודע אם "חוסר הערכה" קשור לעניין. אני יכול להעריך שאתה חושש יותר מחוסר אהבה מאשר מחוסר הערכה. אלא שייתכן מאד שהיא אומרת לך משהו אחר לגמרי: יתכן שהיא אומרת לך את הדבר הפשוט הבא: אתה נותן לי כל כך הרבה מחמאות, שאני כבר לא יודעת מה נכון ומה לא נכון. אני כבר לא מתרגשת מהן. זה די דומה למצב הפוך, שבו צד אחד מקבל מהצד השני התפרצות של כעס על כל דבר קטן שהוא שוגה בו או שוגה לדעת הצד השני. וכשהכל מקבל דרגת חשיבות עשר, אז איך אפשר לדעת מה חשוב ומה לא? התוצאה היא שהופכים להיות יותר אדישים לכעס הזה, כי הוא מפסיק לתת אינפורמציה על מה חשוב ומה לא. אולי גם כך המחמאות שלך. אולי אתה צריך ליצור קשר טוב יותר בין מה שקורה לבין המחמאות, כדי שמחמאה תהיה חיזוק חיובי לתחושות טובות יותר שיש לך עם מה שקורה ביניכם, ואז גם היא תיצור קשר בין מחמאה לבין רגשות ועשייה, ואולי תלמד לחבר מחדש בין המחמאה לבין ציפיה לה ושמחה כשהיא שומעת אותה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083