להתמודד לבד בקשר: טיפים והכוונה
שורדת בקושי
מאבקי כוח בזוגיות
⌄
שלום
אורן, אני בת 28 בעלי 34 אנחנו יחד כבר 6 שנים לאחרונה הרחבנו את המשפחה והשינוי המשמעותי הזה פתאום האיר לי את חיי באור שעד עכשיו העדפתי להחשיך ואני מבולבלת ומתוסכלת וצריכה עצה מקצועית כיצד לנהוג.
בעלי הוא אדם אמוציונלי ואימפולסיבי כמו שמתחמם ככה מתקרר אלא שמתחמם מהר מאוד בעיקר כשדברים לא הולכים בדרך שהוא רוצה ואז הוא לא מרוצה, עם השנים למדתי אותו ולמדתי לרקוד בין הטיפות אבל זה דורש ממני המוווון פשרות והרבה פעמים אני מוצאת את עצמי נכנעת לבקשות שלו רק כדי שנפסיק לריב או שהוא לא יתעצבן וישתגע במיוחד עכשיו ליד התינוק ניסינו ללכת לייעוץ זוגי אחרי הלידה כי היה לו קשה נורא לקבל את השינוי בדינמיקה בבית ואני הייתי מותשת מלנסות להסביר את עצמי אך הבעיה המרכזית איתו היא שהוא שחקן באופי יכולת השכנוע שלו מדהימה במיוחד כשהוא מדבר עם אדם שלא מכיר אותו הוא מציג את הדברים באור מסוים שמטה את הכף לטובתו ואני נראית באור הזה כמו איזו אישה משוגעת שמחפשת בעיות איפה שאין הגעתי למצב בטיפול המדובר שהמטפלת אמרה לי אז פשוט תעשי מה שהוא רוצה ככה יהיה לכם שלום בית הוא בסך הכל אדם טוב פשוט מתלהט מהר ולא יודע לדחות סיפוקים את בחרת לחיות איתו.. נכון שבחרתי לחיות איתו אבל האם זה אומר שאני אחיה כך כל חיי תחת מרותו כנועה לרצונותיו מספקת את צרכיו? איפה מתבטאת האהבה שלו? הזוגיות שלנו? אני מאוד רוצה עוד ילדים אבל מפחדת לעבור שוב את הטרור והריבים על תשומת הלב כמו שהיה עם הראשון מעבר לזה שאי אפשר לסמוך עליו או על העזרה שלו בגלל שהוא כזה כמו שהוא אימפולסיבי וחסר אחריות
אני מוכנה לעשות הרבה בשביל להציל את הזוגיות הזו השאלה האמיתית בתוך כל הסיפור שלי היא האם יש דרך להציל אותה בלי להיות כנועה כמו שאני עכשיו? איך עושים זאת?
ד"ר אורן חסון
ללמוד לשים את האמירה שלך על השולחן
⌄
שורדת בקושי יקרה,
לא הבנתי בדיוק אם אתם עדיין בטיפול. נדמה לי שלא. אני גם לא יודע כמה זמן הייתם שם, אני רק מבין שהרגשת לא מובנת, בעיקר בכך שאת מרגישה כנועה ונדרסת בקשר, ושהמטפלת שלכם לא ראתה זאת, אלא ביקשה ממך להמשיך ולעשות זאת למרות הקושי שלך. התשובה שלי דומה במשהו לתשובה לשאלה שמתחתייך (שם מצבה של הפונה נראה קשה יותר משלך): אם ייעוץ זוגי חדש, ואולי אצל מטפל/ת אחר/ת אינם אופציה כי הוא לא מעוניין, לכי לטיפול לבדך. מדי פעם מגיעה אלי מישהי במצבך, ולומדת להתמודד עם בן הזוג ולשים גם את האמירה שלה על השולחן, בדרך שהוא יוכל לשמוע. זה תהליך. זה לא מגיע ברגע, אבל זה בהחלט אפשרי גם לבד. והייתרון האחר של תהליך כזה הוא שאין ספק שתקבלי הקשבה.