מחמאות - יחסים קורקטיים

תאריך פנייה: 12.10.2010 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
פלונית
יחס של מנהל
12.10.2010 • 23:50

איני מבינה מדוע מנהל בי"ס התיכון שלומד בני, כבר מספר לא מעט פעמים כשפגש אותו פונה אליו ואומר לו: יש לך הורים חמודים. בד"כ זה בהפסקה. א. את בעלי בקושי ראה בעבר פעם אחת. אני זאת שבאה לאסיפות הורים, ומדברת איתו בכל הזדמנות על הבן, אני לבדי מגלה התעניינות מאחר ובעלי חוזר מאד מאוחר מעבודתו. אז מדוע פונה לבני בלשון רבים, ומדוע "צריך לומר " לו איזה 5 פעמים "שיש לך הורים מאד חמודים". את בני זה קצת מביך, זה תמוה בעיניו, הוא רק עונה לו "תודה" ובזה נגמר. יש כימיה טובה בינו לבין בני. מה דעתך על הנ"ל?

ד"ר אורן חסון
מחמאות
13.10.2010 • 02:00

פלונית יקרה,
קבלי זאת כמחמאה, הסירי מחשבות מיותרות מלבך, ושמרי על יחסים קורקטיים וענייניים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
פלונית
מחמאות- תגובה
13.10.2010 • 08:48

יחסים קורקטים היו ויהיו. אך איך בני אמור לאגיב במידה וימשיך לומר לו זאת כי זה כבר מתחיל להביך אותו??. לדעתך, האם נראה לך שהמנהל לוקח בחשבון שבני יספר לי ואולי דרכו הוא מחפש דרך "להתחיל איתי"?!?!?!.

ד"ר אורן חסון
לוותר על הצורך "לדעת"
14.10.2010 • 10:41

פלונית יקרה,
בנך אמור לומר "תודה" ולהסתפק בזה, או אפילו לא להגיב.את הרי לא יודעת בודאות מה המנהל רוצה, ואין לך ראיות ברורות לא לחיזור ולא להטרדה. לכן, בין אם הוא מחפש דרך להתחיל איתך (ואת רוצה שיאבד בך עניין) ובין אם לאו (והוא סתם נחמד), הדרך הטובה ביותר לנהוג היא כפי שכתבתי לך. כל דבר אחר שתעשי ישים על השולחן דברים שאת לא רוצה לשים על השולחן ללא הוכחות. וכל עוד את לוקחת את זה בקלות ובלי התייחסות, גם הבן שלך ייקח את זה קל, ואם את תתחילי להתבלבל או לכעוס, כך גם הוא.אלא שתצטרכי להתגבר על הצורך הרב שלך "לדעת". וזה הקושי הרב שלך, והוא שלך בלבד. אם תשמרי על עצמך, ותצליחי שלא להתייחס לזה, יהיה קל יותר לכולם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
פלונית
תגובה לד"ר חסון
14.10.2010 • 11:53

ומה אתה אומר על זה שהוא מידי פעם נותן לו מתנות ובעיקר בימי הולדת שלו??. לי לא נראה הגיוני ולא מקובל שמנהל מתנהג כך. אמרתי לבני שיסרב בנימוס לקחת ממנו מתנות. מה זה הדבר הזה?!?!.