קונפליקטים בזוגיות: פתרון ויעוץ
Bee
להקרע בין 2 מדינות
⌄
שלום
ראשית אני מברכת על קיומו של פורום כזה.אני מרגישה שאני זקוקה לעצה של אדם מקצועי ונייטרלי.אז ככה: בעלי בן 32 ואני בת 23, חיינו בחו"ל כמעט 3 שנים ביחד אחרי החתונה מאחר והוא במרבית חייו חי שם והכרנו והוא חי שם והיה ידוע שנחיה שם בהתחלה וכשיתאפשר נוכל להתגורר יחד בארץ.לפני 8 חודשים עשיתי מעבר ארצה יחד עם בני הבכור,בן שנתיים, ובעלי נשאר בחו"ל והצטרף מאוחר יותר בכחודש לערך.הוא למעשה מעול לא נשאר פה ברצ, תקופה העולה על חודשיים ומדי פעם נסע.ברור לי שמאוד קשה לו בארץ(על אף שהוא ישראלי במקור)כי הוא רגיל למנטליות שונה והחום בארץ מכריע אותו, אבל החלטנו לנסות שנה בישראל ולראות אם זה מסתדר.לפני המעבר גיליתי שאני בהריון שוב והתרעתי בפניו שעדיף לדחות את המעבר על אף שזה מה שרציתי הכי בעולם, מאחר והמעבר כרוך בהוצאות מרובות וילד נוסף בדרך.הוא התעקש לא לוותר ולהמשיך עם התוכנית וכך עשינו.מאז המעבר הזוגיות שלנו קרסה, אנחנו לא ישנים באותה מיטה כבר 8 חודשים כי חם לו, ולא מקיימים יחסים כבר למעלה משנה כי אני מרגישה נרתעת ואני לא יוזמת והוא גם כבר לא יוזם, ייתכן שזה כי הוא יודע כבר שאני לא נענית לו.ברור היה לשנינו שיש צורך בטיפול זוגי אך זה לא התאפשר לנו כי אנחנו בבעיה כלכלית.לפני כשבוע הוא טס בחזרה לחו"ל לצורכי עבודה כאשר היה מתוכנן לחזור תוך שבועיים לערך.יומיים או שלושה אחרי שנסע היה לנו ויכוח בנושא כסף בטלפון שלאחריו שלח לי מייל שהוא מתכוון להשאר ולעבוד שם כי לא יכול להסתדר עם עבודה בארץ וכי ישאר שם חצי שנה-שנה או כמה זמן שיהיה צורך בכדי לחסוך.הוא סיים ואמר בהצלחה לי שם ושהוא מתגעגע לתינוקות שלו. אני בנקודה שאני צריכה להחליט שוב משפחה שלמה איתו שם או לבד עם הילדים בישראל.הוא הודיע לי חד משמעית שאם אני רוצה שהמשפחה תהיה ביחד זה רק בחו"ל.ישנם יתרונות למגורים שם ללא ספק מבחינת רווחה אבל הסברתי לו שכל התחלה היא קשה ולא אכפת לי לעבוד קשה קצת כדי להמשיך ולחיות פה. אבל הוא לא מאמין שיוכל למצוא הכנסה טובה מספיק בארץ והוא לא רוצה למכור את הבית שלנו בהפסד שם ולהתחיל שוב מאפס. הפחד שלי במבעבר לשם בחבזרה מעבר לקושי של לראות את המשפחה(אין לו שם משפחה בעצמו כלל)היא שהזוגיות שלנו עוד מלפני שהתחיל כל הסיפור הזה הייתה לא תקינה כבר, והוא שם מכיר את כל החוקים ויש לי יותר כוח ואני מפחדת שאצטרך לעשות ויתור על עצמי למען הילדים. אני מבולבלת ומתוסכלת ונגמרו לי הכוחות.זה קשה לגדל 2 ילדים קטנים לבד, מה תוכל לייעץ לי..בבקשה?דדד
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי מקרוב ומרחוק
⌄
דבורה יקרה,
הקונפליקטים ביניכם הרבה יותר גדולים מאשר חו"ל או ישראל.נכון שקשה להתחלק על מגורים בשני מקומות, ואתם צריכים כנראה להחליט. אלא שהחלטות זוגיות כאשר יש קונפליקט מרכזי בין כן או לא, או בין כאן לשם, אפשריות כאשר יש רצון הדדי להיטיב זה עם זה. אתם חיים ללא אינטימיות כבר זמן רב, ומישהו מכם כבר מוותר על מרכיבים רבים בזוגיות, והמעבר מכאן לוויתור על כולה הוא קל. לכן קל להכנס לעימות על משהו אחר, ולהתעקש, גם כאשר המשמעות עלולה להיות סיום הזוגיות.מכאן, שהדבר המיידי שאתם צריכים לעשות הוא ייעוץ זוגי. להתחיל לטפל בשורשים שלכם, ורק אחר-כך בקונפליקט הגדול הזה. אלא שכאשר הוא שם ואת כאן, זה קצת קשה. אני מציע שתתחילי לבד. בהמשך, רצוי שהוא יצטרף כשהוא בארץ, ואם את נוסעת לחו"ל, קיימת אפשרות להמשיך גם דרך "טיפול מרחוק", בין אם בסקייפ או בטלפונים או בדרכים אחרות (ראי פרטים באתר שליכאן).