חוסר אמון בהורים: איך לגשר על הפערים
פלוני אלמוני
אגב לא אמרת לי את דעתך לגבי משפחתי.
⌄
ד"ר שלום.לא אמרת את דעתך לגבי הבעיות עם משפחתי.האם אני מתנהג נכון איתם.האם לדעתך יש דרך לעבור את קיר הפלדה שהציבו משפחתי.הם הגיעו למצב ממש מטורף כאילו שאני ואשתי אויבים ומדי פעם מתחנפים אלי במתנות או במילה טובה כמו לאישה מוכה, הם מנסים בכל דרך לערער את הזוגיות שלי ואני נלחם בכל דרך נגדם אפילו ניסיתי בטוב אבל איך שהם מדברים על אישתי ואו משפחתה אני קם והולך או מנתק את הטלפון בשיחה. הגעתי למצב שאני לא סומך על משפחתי כלל. יש לציין שאחיי בכלל לא מנסים לפשר או לצור איתי קשרבתודה מראשפלוני אלמוני
ד"ר אורן חסון
משפחה שלא מאמינה בכוחך
⌄
פלוני יקר,
קשה לי לומר לך על סמך מה שכתבת לי אם יכולה להיות לך דרך טובה לגשר על הפערים. אני מניח שהם לא מאמינים לך כאשר אתה אומר שטוב לך איתה. או שאתה לא אומר את זה מספיק חזק, או שהם לא מעריכים שאתה מספיק חזק ויודע מה שאתה רוצה, ולכן לא מאמינים לך. חשוב היטב על הסיבה העיקרית לכך שזה מה שהם חושבים, ונסה לעשות איתם שיחות – אבל שים להם גבולות. אסור עליהם להאשים, ואפשר להם, במקרה הטוב, לשאול שאלות. הסבר להם את הדברים הטובים שיש בינך לבין אשתך, ואמור להם שהם חייבים לסמוך עליך. הם נתנו לך חינוך וכלים, ואתה יודע להשתמש בהם.ואם שיחה מעמיקה, שלך לבד עם הוריך שאינם משפט שדה לא תעזור, אתה יכול לנסות שוב, ושוב, לא בהכרח בשיחות מעמיקות, אבל בעקביות ועם הגבולות הללו שעליהם דיברתי. עם הזמן, אולי הם יאמינו. ואם לא... אז זה מה שיש לך.