מחיר פנייה לאקס: מה צריך לדעת?
כותבת
האם "לשבור את הקרח"?
⌄
אני והאקס נפרדנו ביוזמתו לפני כ- 5 חודשים אך נשארנו קצת בקשר ואני ביקשתי חודש אח"כ שנתנתק לחלוטין כי היה לי מאוד קשה להישאר איתו בקשר ולדעת שהוא לא רוצה להיות שלי יותר.אך מה טוב- חיי השתנו מאוד לטובה מאז, הביטחון עלה לי, חזרתי לכושר, חזרתי לתקופה שבה מחזרים אחריי על ימין ועל שמאל, הספקתי לטוס כבר פעמיים (מה שלא עשיתי איתו בשנה וחצי)..מתחשק לי לדעת מה קורה איתו- לא מתוך איזו אהבה או רצון עז לחזור. סתם לדעת מה קורה עם בן אדם שחלקתי איתו שנה וחצי מחיי ולא דיברנו כבר 5 חודשים.האם אמורה להגיע שיחה ביוזמתי? מאחר ואני זו שביקשתי שננתק קשר? (אני הבנתי מחברים שלי/שלו שהוא שואל עליי לפעמים מה קורה איתי). האם לדבר איתו ישירות או גם דרך חברים?. האם כדאי לי להציע לו להיפגש? האם בכלל יש טעם לזה או שעדיף שכל אחד ימשיך בחייו?אני (חושבת) שאם אשמע ממנו זה לא יחזיר אותי אחורה כי אני במקום לגמרי אחר עכשיו. אבל אי אפשר לדעת. זה סיכון שאני מוכנה לקחת אבל לא כל סיכון חייבים לקחת. לא יודעת אם כדאי או לא. או שאם זה נגמר אז זה נגמר עד הסוף ודי.
ד"ר אורן חסון
השאלה היא גם מה יישאר לאחר השבר
⌄
כותבת יקרה,
נחמד שאת רוצה לדעת מה קורה איתו. אחרי הכל, הייתם קרובים במשך כשנה וחצי, ולא פלא שאכפת לך ממנו. אבל מן הסתם, יש לזה מחיר, ובדיוק בגלל הסיבה הזו, של המחיר האפשרי, את פנית אלי עם השאלה. לולא היה לזה מחיר, היית פשוט עושה זאת ברגע שהאפשרות הזו היתה עולה על דעתך.והשאלה היא מה המחיר, ומי ישלם אותו. את מסתכלת על הצד שלך, ואת אומרת שבעצם את יכולה רק להרוויח. כרגע את לא מעוניינת, "אבל אי אפשר לדעת". ומה עם המחיר שהוא ישלם על האפשרות של פתח לתקווה חדשה? סביר שהאפשרות של פתיחת התקווה, ואכזבה מחדש לא תעשה לו טוב, כי כמעט תמיד זה כך. לעומת זאת, אם הוא ירצה, זה יעשה אולי טוב לאגו שלך, ואכן, לא פעם בני זוג שבים לדבר עם האקסים שלהם כאשר הם קצת מדוכדכים, או בין קשרים, אפילו כשהם במקום לא רע בכלל, כדי לדעת שמישהו מעוניין בהם. מצד שני, האם הצורך לשים לו גבולות, אם הוא ירצה ואת לא, יעשה לך טוב? לא בטוח. כך שאם כבר שאלת, אני מציע לך לראות את התמונה השלמה ולהחליט לפיה. וכפי שאת מבינה, הרבה תלוי גם ברצינות הכוונות שלך.
כותבת
השאלה היא גם מה יישאר לאחר השבר
⌄
היי קודם כל תודה על התגובה.אני לא חושבת שתיפתח לו שום "תקווה" מאחר והוא זה שסיים את זה. הוא זה שהחליט על הפרידה. אם הוא היה פונה אליי אז אני רוב הסיכויים הייתי חושבת שהנה יש כאן איזה סיכוי לחזור ואז הייתי מתאכזבת אם לא והייתי אפילו כועסת.הכוונות שלי הן רק לדעת מה קורה איתו, שהכל בסדר, סתם להתעדכן ומבחינתי לדבר שוב עוד שנה לא כזה משנה. סתם פעם ב.. שיידע שעוד אכפת לי.
ד"ר אורן חסון
כשקראתי לא נכון....
⌄
כותבת יקרה,
את צודקת. קראתי לא נכון. קראתי זאת כאילו את היא זו שהחליטה על סיום הקשר. מכאן שאת צריכה בעיקר להגן על עצמך. אם את מסוגלת לקבל עוד דחייה ולחיות איתה בשלום, את יכולה לעשות מה שאת רוצה, וגם לשאול בעצמך מה שלומו ולהיפגש איתו. אם את חוששת מכך שהתקוות שלך תצמחנה, ותקרוסנה אחר-כך, ושיהיה לך קשה להתמודד עם זה, אז אולי לא. ואולי גם מה שאת אומרת הוא שעצם הפגישה איתו היא סוג של בחינה לעצמך, עד כמה את חזקה עכשיו. אל תיבהלי אם לא תהיי חזקה מספיק. זה לא קל כל כך להיות חזקה כשאהבה נשברת. וזה גם לא אומר שלא עשית בעצמך שינויים מהותיים, כי עושה רושם שכן. אז אל תחששי ללכת אחר-כך בדרכך החדשה, כי היא טובה לך, איתו או בלעדיו.