התערבות בנישואים של הבת? טיפים לאם
טירנה
בני זוג שונים
⌄
הבת שלי יוצאת כבר שנה עם בחור מקסים. הם מאוהבים מאד מאד.מבלים יחד המון .הבעיה שהם שונים מאד ואין בינהם שום דבר משותף. היא חילונית אתאיסטית הוא מסורתי, היא אוהבת לטייל בחול הוא אוהב לטייל בארץ עם שק שינה, ויש עוד המון דוגמאות.חוץ מזה שהם מאד מאד אוהבים אחד את השני אין בינהם שום דבר משותף.כולם רואים את זה סביבם וכל הזמן שואלים אותם " מה אתם עושים יחד?"דוגמא קטנה - אין מסעדה אחת שהם יכולים לשבת לאכול יחד , לכן או שהוא אוכל והיא מסתכלת עליו או שהיא אוכלת והוא מסתכל עליה.הבעיה שהם מדברים על חתונה. אני רואה רק צרות, עוד 4-5 שנים הפערים בינהם יהיו בולטים גם להם.אני חוששת לה. האם יש לנו כהורים מה לעשות?האם אנחנו צריכים לשתוק?
ד"ר אורן חסון
להתערב או לא בהחלטת הבת?
⌄
טירנה יקרה,
לא כתבת את גילם, וגם זה משמעותי. זה אחרת כשהם בני 15, ואחרת כשהם בני 37. ובכל מקרה, את אף פעם לא יכולה לדעת מהיכן עלולה להגיע צרה למסגרת של נישואים. ממילא יש לפחות 30 אחוזים של גרושים, אם לא יותר. יש ביניהם אהבה, שזה הרבה. היא רוצה להיות איתו, והוא רוצה להיות איתה, וגם זה הרבה. אז נכון שיהיו קשיים, אבל תמיד יש. את לא יכולה להעריך מה היא אוהבת בו, וגם לא מה היא חושבת על סיכוייה עם גברים אחרים "שווים".בוודאי שאת חוששת לה. זה בא מעצם ההגדרה של "אמא". אבל היא צריכה, כנראה, למצוא את דרכה בעצמה. הכי חשוב הוא שיהיה לה עם מי לדבר, ועל מי לסמוך בבית. כלומר, לא מישהו שהיא מרגישה ששופט אותה או את בחירותיה, אלא מישהו שיידע להקשיב, לשמוע, ואולי להציע הצעות – שהיא תבחר מתוכן. ומישהו שלא יגיד אף פעם "אמרתי לך", ושהיא גם לא תחשוב שאת אולי חושבת כך. רק אז היא תרגיש נתמכת.
טירנה
תודה רבה
⌄
(הודעה ללא תוכן)
אורית
בני זוג שונים
⌄
הי טירנהשמי אורית ובימים אלו אני עובדת על סדרה דוקומנטרית שעוסקת בפער דתי בין בני זוג. אשמח מאד לתת לך פרטים ובהמשך לייעץ.את מוזמנת לפנות אליי או לשלוח לי את מספרךאורית0527766188