מחיר הריחוק: מה המשמעות?

תאריך פנייה: 11.08.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נטלי
מיואשת :(
12.08.2012 • 00:54

אורן שלום,

התיעצתי איתך המון בפורום, זה ממש הצלה בשבילי..

אני והחבר שלי ביחד כבר שנה ושמונה חודשים כשלפני שלושה חודשים נפרדנו וחזרנו לפני שלושה שבועות בערך.. בזמן שהיינו פרודים היה לי קשר קצרצר עם מישהו וסיפרתי לחבר שלי על זה.. סיפרתי לו גם שנישקתי אותו בפה וסיפרתי לו על כל מה שעשיתי בזמן שהיינו פרודים.. (אני מתכוונת לקשרים שהייתי בהם או בנים שדיברתי איתם) אני בת 21 והוא בן 24.. אני יצרתי איתו קשר מאז שנפרדתי ממנו והוא לא יצר קשר בכלל.. מאז שחזרנו אני מרגישה שהוא ממש ממש מרוחק ממני, כאילו מתקשר רק כדי ״לצאת לידי חובה״, לא מתעניין בי כל כך.. וזה מטריף אותי!!! כשיצא לנו לדבר על זה הוא אמר שזה בגלל שהתנשקתי עם ההוא זה מפריע לו ומגעיל אותו.. (לא שזה מונע ממנו לקיים יחסים).. אני לא מצליחה להבין אותו.. הוא לא משתף אותי כמעט, אני ממש מרגישה שהוא חסר סבלנות כלפיי, הוא לא ממש להוט לראות ולהיפגש איתי.. זה גם מוריד לי ממנו.. גם הפכתי להיות חסרת אמון כלפיו.. אני ממש מתחילה לפתח אובססיה כלפיו.. אני ממש מתלבטת אם לסיים את הקשר אבל אני מפחדת מהכאב של הפרידה והתמודדות עם הקשיים אחר כך.. מה אני אמורה להבין מההתנהגות שלו? מה אני אמורה לעשות???

ד"ר אורן חסון
לדעת מהו המחיר
12.08.2012 • 11:24

נטלי יקרה,
יתכן שזה אכן מגעיל אותו, ואם זה נכון, זה אומר שקשה לו להתגבר על מחשבות אובססיביות. זה מסביר לך משהו עליו, שאולי יחזור בדברים אחרים. לא משנה אם את מבינה אותו או לא, או מקבלת או לא מקבלת. ברור שאת רוצה שזה לא יהיה, אבל אם כך הוא, אז כך הוא, ויש לזה מחיר. והמחיר כרגע הוא הריחוק שלו ממך, ואולי עד כדי כך שקשה לו לשאת את קרבתך, ואולי עד כדי כך שהוא אולי רואה את עצמו כבר לאחר הקשר איתך. או שהוא משתמש בזה כדי לפגוע ולנקום בך, כדי שתלמדי לקח, וגם אז את לומדת משהו לא נעים עליו.נכון שיש מחיר לפרידה. אבל כרגע גם הזוגיות הזו אינה מבטיחה במיוחד. אם היא תישאר כפי שהיא, עדיף יהיה לשלם את מחיר הפרידה, ואת יודעת את זה.אני חושב שכרגע זה מוקדם בשבילכם מללכת ליעוץ זוגי. תצטרכו אולי לנסות ולהבהיר טוב יותר את היחסים ביניכם, ולהבין שיתכן ששיחה כזו תוליך אתכם לפרידה. אבל נסו להגיע אל השיחה מתוך רצון להבין, ומתוך רצון לדעת אם כדאי לכם להישאר ביחד, יותר אשר בנסיון לפגוע זה בזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נטלי
לדעת מהו המחיר
19.08.2012 • 15:54

ישבתי איתו לשיחה.. הוא אמר שהמון דברים מפריעים לו בי (תכונות אופי וכאלה) והוא כל החודש הזה סובל בזוגיות.. אמרתי לו שיחק את הזמן ויחשוב מה הוא רוצה לעשות.. הוא היה על סף דמעות וראיתי שהוא מתוסכל ומבולבל..ואני מפחדת !!! אני מפחדת שהוא ימשיך הלאה, שיהיה עם בנות אחרות, שיוותר על האהבה הזאת.. יש לי בכלל משהו לעשות? איך אני אמורה להתנהג עד שהוא "יחזור אלי עם תשובה"? אני נורא אובססיבית.. קוראת כל הודעה 800 פעם, כל היום בודקת מה קורה איתו.. כל היום חושבת על זה... איך להתמודד עם המצב הזה?תודה מראש !!!!