מחוייבות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 01.04.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירה
איך ממשיכים מכאן?
01.04.2012 • 22:32

שלום
ד"ר,אני בקשר מזה חודש עם בחור שאותו הכרתי דרך חברים טובים.הוא דתי לשעבר, וככל הנראה מעולם לא היה במערכת יחסים, אלא רק בקשרים קצרים כגון סטוצים וכו'.שנכנסנו לקשר, הקשר התקדם מהר מידי- מאז שהכרנו, אנחנו נפגשים כמעט כל יום, כל סופ"ש ביחד, כבר הספקנו לשכב, אני ישנה אצלו המון.בקיצור, מרגיש כאילו שאנחנו מכירים כבר המון זמן, ועם זאת כל אחד מאיתנו לוקח אחד את השני כמובן מאילו.אם זה אומר- שאנחנו פחות יוצאים מאז ששכבנו (שכבנו אחרי שבועיים), אין כבר את ההתרגשות של ההתחלה.מה שמפריע לי בקשר, הוא שאין "הגדרה" מסויימת.אמנם אנחנו יוצאים המון, למסיבות עם חברים שלו, לברים, סרטים, הכל כמו זוג נורמלי, אבל כשזה מגיע לקטע שאני שואלת על לשמור אמונים או שיבוא להכיר את ההורים שלי למשל, שיהיה חלק מהחיים שלי, הוא אומר לי "תני לי את הזמן שלי, בחיים לא הייתי במערכת יחסים ואני לא יודע איך לעשות את זה"- מה שאומר שהוא לא יכול להבטיח לי אמונים כרגע, ואולי גם לא קשר לטווח ארוך.אין לי בעיה לתת לו את הזמן, אני מבינה, אבל אחרי כ"כ הרבה אכזבות ושהחלטתי שאני רוצה סוף סוף קשר נורמלי.ואולי את ה"תני לי זמן" הזה, הוא יעשה גם עוד חודשיים.מה אני אמורה לעשות? לדבר איתו על זה כבר עשיתי כמה פעמים, זה מאוד מציק לי שאני לא יכולה להגדיר את זה, מנסה כמה שיותר להנות מהרגע ולהרגיע את עצמי, אבל אני מרגישה שמשהו חייב להשתנות בקשר.אשמח לעצה ממך.תודה..

ד"ר אורן חסון
מחוייבות אחרי חודש
02.04.2012 • 10:27

שירה יקרה,
לא כתבת בני כמה אתם, ואני מעריך שבשנות העשרים שלכם. כמו שזה נראה, אתם עושים כל מה שזוג טרי עושה. כלומר, אתם הולכים ביחד עם חברים, שזה לבד כבר מחוייבות שהוא יוצר, גם אם לא אומר. הוא עדיין לא אמר לך שאת היא בת זוגו לחיים. אני מבין את הלחץ שלך למחוייבות כזו, אבל הוא מתקדם בקצב מתאים ומקובל בהחלט. בחברה שלו אתם כבר זוג לכל דבר. הוא רק לא יצר מחוייבות גדולה יותר, והיא הצגתך כבת זוגו בפני משפחתו. אולי זה יחריף בעינייך עוד יותר בחג המשפחתי הקרוב, הפסח, אבל יתכן שהוא עוד לא בטוח שהוא ירצה בך כאשתו. ובצדק. הוא לא מכיר אותך מספיק, גם אם אתם חודש ביחד. גם את לא מכירה אותו מספיק. האם הוא איש יציב בזוגיות שלו? גם הוא צריך להרגיש עד כמה את אשה יציבה ברגשותייך, ועד כמה את יודעת להתמודד עם חילוקי דעות, ולהכיר את משפחתך ולראות אם יש שם עניינים שיכולים להשפיע על מה שהוא ירגיש בזוגיות שלו, ואיך תיראה הכלכלה שלכם ועוד ועוד. דווקא הוא, הלא מנוסה, מתקדם בקצב הנכון, ואת נלחצת מדי כי את רוצה לוודא שהחיים שלך כבר מסודרים לעתיד. אז תדעי את כל אלה עוד חודשיים-שלושה. זה רק עניין של זמן, ואת צריכה לדאוג לכך שהחרדות שלך לא ילחיצו אותו ויקלקלו לך. חפשי חברות רגועות יותר לדבר איתן כדי להפחית מהלחץ, והורידי קצת מהלחץ ממנו. די בכך שהוא יידע מה את רוצה, ויש דברים שגם אם תגידי לו פעם אחת בחודש, ומבלי לצפות לתשובה, הוא יזכור אותם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083