בשלות לקשר חדש
שם
מערכת יחסים לא ברורה
⌄
שלום,
אני נמצאת היום בתקופה מאוד מבולבלת עם בן הזוג שלי. לפני שאני מפרטת את מה שעובר עלי, חשוב לי לציין שהייתי במערכת יחסים במשך 3 וחצי שנים, הפרידה היתה לפני כ7 חודשים, פרידה מאוד מכוערת, שכללה התערבות אובססיבית של הורים, חוסר אמון ומצד שני אהבה מאוד גדולה. עם הבן זוג הנוכחי התחלתי לצאת כ3 שבועות בלבד לאחר הפרידה מהמערכת היחסים הארוכה שהיתה לי. (אני מכירה אותו מהצבא) והוא יצר עימי קשר מיד כשגילה כשאני פנויה. הייתי מאוד מבולבלת ובכל זאת יצאתי איתו כדי לשכוח את הקודם. העיניינים התקדמו ומפה לשם מצאתי את עצמי נקשרת אליו וסוג של מאוהבת בו. הוא היה מאוד טוב אליי, הרגשתי נערצת, הוא מאוד השקיע, היה רומנטיקן, אכפתי וכ"כ אוהב. אנחנו כבר חצי שנה ביחד. כל מה שלא היה לי בקשר הקודם נמצא עכשיו בקשר הנוכחי. אבל היו לנו לא מעט משברים במהלך התקופה הזו, אני כל הזמן עושה השוואות בינו לבין הקודם, אני מחפשת דברים שליליים בו וכל מה שהוא עושה אני מסתכלת ומעירה. קשה לי לזרום ומצד שני גם לו קשה עם זה שאני לא נפתחת מספיק, הוא מרגיש אוהב אבל לא נאהב ואני יודעת על מה הוא מדבר, כי גם אני הרגשתי כך בקשר הקודם שלי. אני לא רוצה לפגוע בו, אני באמת מנסה לעבוד על עצמי ולפעמים אני תוהה אולי זה פשוט לא זה. אני לא יודעת אם אני אוהבת אותו.חשוב לי לציין שלפני 3 חודשים הוא נפרד ממני כי הוא הרגיש שאני לא איתו ב100 אחוז ושאני לא בטוחה בקשר, ואני מצדיקה את הרגשות שלו! אני באמת הרגשתי כך, כשהוא נפרד ממני היה לי מאוד קשה ואחרי שבוע רציתי לחזור. עכשיו קורה אותו הדבר, אני שוב לא בטוחה.אני פשוט לא יודעת מה לעשות.
ד"ר אורן חסון
בשלות לקשר חדש
⌄
שם יקרה,
יתכן שאת באמת עוד לא בשלה לקשר חדש, והבחור שאיתו את עכשיו הוא "ריבאונד" קלאסי, כלומר, זה אשר תפקידו בשבילך לאסוף את השברים ולצבור ביטחון עצמי, אבל את לא באמת רוצה אותו.לחילופין, יתכן שבזמן אחר, מקום אחר, מצב נפשי אחר, זה היה מתאים לך, אבל עכשיו לא.אם זו האפשרות השניה, האם תוכלי להתגבר על כך ולהחליט שאת יכולה להתמסר רגשית לבחור הזה? – לא יודע. הפיתרון הוא אצלך. יתכן שלא, ושתצטרכי להמשיך הלאה, עד שתהיי מוכנה להתאהב מחדש.