מוסכמות חברתיות: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 21.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליטל
לא יודעת מה לעשות
21.10.2005 • 05:18

לד"ר שלום רב,אני מאוד מבולבלת.אני יודעת שאיני יכולה להחזיר את הגלגל אחורה אבל אני מרגישה שעשיתי טעות ששכבתי עם חבר שלי.מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו והכל טוב ויפה . שנה לא שכבנו היינו חברים טובים יצאנו בילינו , אבל הייתה אוננות ביחד (לא יכולה להגיד שלא)כרגע לפני כמה ימים שכבנו .אני מבולבלת. אני סיפרתי את זה לאמא שלי והיא נהיתה לחוצה (היא לא עשתה את זה עד לחתונה) היא חושבת שזה צריך לקרות רק אחרי החתונה .אני חייבת לציין שהיא בכל זאת היתה מאוד תומכת היא מבינה שזה קורה להרבה (בת דודתי קטנה ממני ושכבה עם החבר שלה )נורא קשה לי עם הסביבה שלי.אני גרה עם סבתא שלי גם וניסיתי לספר לה והיא בכלל לא מבינה והתחלה לבכות ואני לא ידעתי מה לעשות,הרגשתי מאוד רע עם עצמי.אני כבר לא ילדה אבל כנראה נראה שמתנהגת כך (אני בת 21).נורא קשה לי איני יודעת מה לעשותאני רוצה למחוק את מה שקרה (פעם אחת לפני יומיים ) ,אני צריכה עזרה.אולי להיפרד מימנו?אבל,אני אוהבת אותו.אני יודעת שאי אפשר למחוק את מה שהעשה ועכשיו נורא קשה להמשיך הלאה .???תעזור לי בבקשה אני לא ישנה טוב בימים הללו . אני יודעת שמה שהשפיע עלי זה היחס של סבתי.תודה ד"ר .

ד"ר אורן חסון
איך מתמודדים עם מוסכמות שמרניות
21.10.2005 • 17:39

ליטל יקרה,
את בת 21, את את אוהבת את החבר שלך, ושכבת איתו. האמת? במקומות רבים בארץ היו שומעים את זה ומרימים גבה: מה, רק בגיל 21 בפעם הראשונה? אבל בחברות אחרות, מסורתיות יותר, זה לא מקובל עד החתונה. ומה שקורה לך הוא שאת נקרעת בין המוסכמות השונות: בין המוסכמות של סבתא שלך, שלוקחת את זה קשה, לבין המוסכמות של אמא שלך, שגם כן לוקחת את זה לא קל, אבל מוכנה לחיות עם זה, לבין המוסכמות שלך, שהיית מוכנה לעשות את זה גם אם בהיסוס מסויים. והקושי שלך הוא לא זה ששכבת עם החבר שלך, אלא זה שאת לא חזקה מספיק כדי להתמודד עם כל זה בעצמך, וכדי להחליט לעצמך ובעצמך מה מתאים לך ומה לא.האם יקל עלייך אם תיפרדי ממנו? ומדוע? כדי למרק את ייסורי המצפון שלך? או משום שיהיה לך קל יותר לשכוח שעשית את זה אם לא תראי אותו שוב? או אולי בכלל כדי שתוכלי להגיד לאמא ולסבתא שלך שאת מכפרת על מה שעשית על-ידי ההקרבה הזו?ליטל, את צריכה ללמוד להתמודד עם ההחלטות שלך, ולהיות יותר עצמאית בהן. הלכת לשאול בעצתן של אמך וסבתך, שהמוסכמות שלהן יותר שמרניות משלך. את יכולה גם לראות שסבתך, מן הסתם, שמרנית יותר מאמך. המוסכמות משתנות, ליטל, עם השנים, ואת צריכה להחליט בעצמך מהן המוסכמות שאת רוצה לחיות לפיהן, ולדעת להתמודד עם החלטות שלך כנגד הסביבה. ואת צריכה להתמודד עם ההחלטות שלך גם כאשר תיווכחי מאוחר יותר שטעית. כך מתבגרים, וכך הופכים להיות עצמאיים יותר. ואין מי שלא טועה, מדי פעם. זו לא סיבה להיגרר לטעות אחרת, של פרידה מהחבר שלך, אם הוא חבר טוב, ועם את אוהבת אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083