מודעות עצמית ושינוי - תמיכה ועידוד
אני
בעיה
⌄
שלום רב,
בן 21רציתי להיתיעץ איתך בבעיה קשה, אנחנו 4 אחים במשפחה בעבר אבי היה נוהג להכות את אימי {או שהם היו רבים מכות פשוט לפעמים} לפני כ4-3 שנים הדבר פסק בעיקבות סיכום של הורי כי אם הדבר יקרה שוב הם יתגרשו.הבעיה היא שאני ושתי אחיי יצאנו מאוד אלימים, ואח אחד במיוחד, אתמול הוא נעצר בעקבות כך שתקף את אישתו במכות קשות וחוץ מזה שהוא רב כמעט כל יום מכות עם אנשים ברחוב, אני ואחי השני יותר מתוניים ומשתדלים לשמור על איפוק {אני ממש עובד על עצמי חזק ומצליח לא רע} השאלה שלי מה אפשר לעשות ? ואיזה טיפול ניתן לקבל בכדיי שנהפוך כולנו למשפחה נורמלית {אפשר להוסיף שבמקרים רבים יש גם אלימות בתוך המשפחה אחי כלפי אבי וחזרה ואני ואחי } אני הרגשתי כי יש לקחת יוזמה בעיקר בעקבות כך שהמשפחה ממש מתפוררת וגם כי האלימות הרבה יכולה להגיע לאסון בסוף,בנוסף דבר שדליק לי נורא אדומה זה שאחי ביקש לקיים איתי שיחה בעיקבות כך שלא דיברנו חודשיים עקב ריב עם המון אלימות ודם שהיה בינינו והוא סיפר לי איך קשה לו לשלוט על מעשיו ואיך הוא מתחרט אחר כך וכמה שהיה רוצה להפסיק עם זה ולשלוט בכעסיו .
שיר
מצדיעה לך..
⌄
למרות שמנהלי הפורום אוסרים על הקוראים להגיב, הרגשתי צורך פנימי מאוד גדול להגיב לך ואני מקווה שלא ימחקו אותי לפני שתקרא.אני כ"כ מעריכה את המודעות העצמית הגבוהה שלך. זה מראה שזה ממש לא יהיה כך כל עוד אתה מודע לזה ורוצה לשנות את זה. אני חוויתי אלימות במשפחה ואין שם טיפת מודעות בגרוש. הם מצדיקים את מעשיהם ומאשימים את המוכים וכלל לא מודעים שהבעיה היא שלהם וכך זה נמשך.חזק ואמץ, כל הכבוד לך ,אני מכירה אישית מישהו שהיה נער אלים ואיכשהו הייתה לו מודעות עצמית כמוך והוא למד לשלוט בעצמו והיום הוא חוקר פרטי.בהצלחה