מהי כוונה בדחייה? טיפים להתמודדות
כואבת
בעיה שלא מצליחים להתגבר עליה
⌄
אני נשואה זה 7 שנים לבעל אוהב, ואני גם אוהבת אותו. בשנה האחרונה היה לנו משבר בזוגיות, שנבע מבעיות כלכליות , שהשפיע על כל תחומי חיינו, וגרם לנו להיפרד, ואף להגיע עד למצב של פתיחת תיק ברבנות. בתקופה ההיא של המשבר התנהלו מלחמות, אף היתה בגידה מצד הבעל, וברגע האחרון החזרנו את הגלגל לאחור, כי האהבה היתה חזקה,אני אף סלחתי על הבגידה, ורצינו לשפר את הזוגיות. היתה תקופת רגיעה. אבל המתח חזר לשרור, בשל תקשורת לקויה ביננו, מין מחסום כזה שלא מאפשר אחד להבין את השני, וגורם לבעלי להאשים אותי בעיקר על יצירת מתיחויות וחוסר רגיעה. אני מרגישהמאידך שאני לבד במערכת יחסים, שאיני מקבלת את ההבנה שלה אני זקוקה, אני עובדת קשה בעבודה , והמילה שלווה וחופש אינם בלקסיקון שלי. אנו עכשיו מתרחקים שוב, ולא יודעים איך לצאת מהסבך הזה, למרות שיש אהבה, היא אינה מספיקה כדי לפתור את המצב.אודה לך אם תכוון אותנו למציאת הפתרון המתאים
כואבת
בעיה שלא מצליחים להתגבר עליה
⌄
המשך מכתבי, הוא לאחר שיחה עם הבעל אתמול שהודיע לי שאחרי מחשבות, ומשך נישואין מספיק גדול, לא רוצה להמשיך, ומוטב שכל אחד ילך לדרכו.אני מאד לקחתי את זה בצורה קשה, ורוצה להגיע יחד איתו לעומק המשבר, לנתח את מה שהביא למצב הזה, לעשות כל מה שבעכולתי מצידי לשנות דברים.הבעיה שהוא מקבל החלטה, ואם לא אקבל את שיתוף הפעולה, אני לא מוכנה להשקיע מאמצים, למי שלא רוצה. הוא מתרחק ממני.האם יש דרך של כמו עזרה ראשונה, לדעתך, לגרום לו, לנצל כל מאמץ כדי ליישב את התהום שנוצרה.אני חושבת שדווקא בשלב זה אנו צריכים להתמודד לבד, ולא לפנות ליעוץי. האם אני צודקת?בתודה מראשכואבת
ד"ר אורן חסון
כשהוא אומר לא, למה הוא מתכוון?
⌄
כואבת יקרה,
את בעצם שואלת: כשהוא אומר לא, למה הוא מתכוון? ובמכתב הקצר שלך הלכת כבר לשני הכיוונים. כתבת שאם לא תקבלי שיתוף פעולה, את לא מוכנה להשקיע מאמצים. מה שאומר שאם הוא מתכוון למה שהוא אומר, את לא תנקפי אצבע. ומצד שני, את מחפשת עזרה ראשונה, לגרום לו, לנצל כל מאמץ כדי ליישב את התהום שנוצרה.הוא כבר אמר מה הוא רוצה (להתגרש). השאלה היא עד כמה הוא נחרץ בדעתו? תבדקי את העניין איתו לאחר שיצטנן קצת, כי לפעמים אומרים דברים, במהלך ויכוח, או לאחר פגיעה, שלא מתכוונים אליהם, ואשר מטרתן העיקרית היא לפגוע בחזרה. אם הוא מתכוון לזה ברצינות, מוטב לעשות זאת באופן ההוגן ביותר שאפשר. לא כתבת אם יש ילדים, אבל אם יש, הם צריכים להיות מחוץ למשחק יחסי הכוחות ביניכם.ואם יש עדיין לשניכם כוונה כנה לבדוק את האפשרות לחיות ביחד, מוטב שתלכו ליעוץ זוגי. עושה רושם שלבד כבר ניסיתם הרבה, וזה לא ממש הלך. וכשמנסים משהו הרבה מאד זמן, וזה לא הולך, אני בדרך כלל בעד לנסות משהו חדש. ואגב כך, לפעמים המשהו החדש יכול להיות אפילו לנסות ולהתקרב אליו, להיות נחמדה אליו, לחייך אליו ולהבין אותו ואת הקשיים שלו, גם כשהוא לא משתף פעולה.