ויכוחים ונישואים: מה עומד מאחורי המחלוקות?

תאריך פנייה: 14.09.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דינה
האלימות במשפחה
14.09.2005 • 21:21

שלום
לךאני נשואה מזה 18 שנים בשלוש השנים האחרונות אנחנו רבים רב ימי החודש בעלי מאשים אותי בכל מה שקורה בבית המצב הכלכלי למרות שאני מרוויחה יותר ממנו החשבון שלנו משותף והוא זה שמנהל אותו . לאחרונה המצב של המריבות החמיר בכך שברגע שאני מתנגדת למה שהוא אומר הוא מתפרץ מקלל צועק ושובר כלים אני שותקת כל זה מול הילדים שלפעמים הם בוכים ומנסים להשתיק אותו ( הוא מתיחס אליהם בסבלנות וובאהבה ) הכעס וההתפרציות רק כלפי .היום בזמן הארוחה בגלל שעניתי לא תשובה לא לרוחו הוא השליך עלי את הכפית עם האוכל . אני לא יודעת מה לעשות אני מפחדת שזה הולך ומתדרדר והוא אומר לי את עוד לא ראית כלום .נ.ב. אני מחברה שמרנית כולם מכירים את כולם ,כלפי חוץ אני מרשימה כמאד חזקה והוא היותר שקט .

ד"ר אורן חסון
האלימות במשפחה
16.09.2005 • 01:41

דינה יקרה,
אני יודע שבחברה שמרנית, ובעיקר כאשר כולם מכירים את כולם, קשה להוציא דברים החוצה, ולכן, אני מניח, שקשה להגיע ולהפעיל את שרותי הסעד והרווחה. את צודקת בכך שמה שנעשה פעם אחת, יכול בקלות רבה מאד להפוך להיות המוסכמה של הפעם הבאה, וקרש קפיצה להסלמה גבוהה יותר.אתם לכאורה מתווכחים על עובדות: האם את אשמה במצב הכלכלי הרע שלכם, או הוא אשם. גם אם את לא מאשימה אותו באופן ישיר, הרי ברגע שאת מתגוננת ואומרת שאת לא אשמה, האשמה נופלת עליו באופן אוטומטי, כי הוא מרגיש בודאי שאו שאת אשמה, או הוא. ולכן הוא מרגיש צורך לתקוף. אני לא מכיר את העובדות, ולא יודע מדוע הוא חושב כך. אני מניח שיש לו סיבה כלשהי, בין אם היא מציאותית, ובין אם היא מדומה. בעצם, אתם מתווכחים על שליטה, ועל עצמאות ועל יחס. מסיבה כלשהי הוא מרגיש מאויים. נסי לבחון את האפשרויות, ואם יש משהו שאת יכולה לעשות, כדי שירגיש פחות מאויים, ואז תשאלי את עצמך אם את מוכנה לעשות את זה. לא בשל החשש ליצור תקדים, כמו בשל החשש שלך מנטילת העצמאות שלך. ושאלי את עצמך בכל שלב מה האלטרנטיבה לעשייה הזו, ומה עדיף. אם מדובר בדברים שאינך מוכנה לעשות, ואת רוצה לשמור את הנישואים, חפשי יעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083