מהי חיבור לעצמי ומה הקשר לזוגיות?

תאריך פנייה: 06.02.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורית
מה נדרש לזוגיות
06.02.2007 • 10:28

שלום
ד"ר חסון,יצא לי לשמוע יותר מפעם אחת שגם אם יזדמן לחיינו האדם המתאים לנו ליצור איתו זוגיות, זה לא יקרה אם לא נהיה מחוברים לעצמנו ושלמים עם עצמנו.שאלתי את עצמי האם באמת פספסתי כאלה הזדמנויות בחיי. אני בת 32 והיה לי רק קשר אחד משמעותי של שנתיים. השאר היו קצרים ביותר .אני תוהה מה זה באמת להיות "מחוברים לעצמנו"? זה אמנם נשמע יפה אבל מה זה אומר תכלס בפועל?תודה רבה

ד"ר אורן חסון
"מחוברת": מה זה אומר, והאם זה עוזר?
09.02.2007 • 00:21

אורית יקרה,
ה"מחוברים לעצמנו" אומר, בדרך כלל, לכך שאנחנו מבינים מה אנחנו רוצים, ובעיקר מוכנים לקבל את החולשות שלנו, ומשלימים עם מה שאנחנו. זה יכול לעזור ליצור זוגיות, אבל זה בעיקר יכול ליצור זוגיות נינוחה יותר, ולכן יציבה יותר. אבל זה לא מספיק כדי ליצור זוגיות. צריך לפעמים קצת מזל (כלומר: צרוף מקרים מוצלח), כי לפעמים פוגשים מישהו שיכול היה להתאים, לו היינו פוגשים אותו בזמן המתאים לנו, שהוא גם הזמן המתאים לו. לפעמים פוגשים את האדם שיכול היה להתאים, אבל לא בצורת המפגש הנכונה שתיצור את הקשר כמו שצריך. הרבה דברים יכולים להתרחש באופן הלא נכון בתחילתו של קשר.ופרט לכך, תארי לעצמך שאת מחוברת לעצמך נפלא, אבל פגשת בגבר שהוא לא, ולכן הקשר לא שומר על יציבות. או שאת מחוברת לעצמך נפלא, ודווקא בגלל זה את מבינה שהגבר שאת נפגשת איתו, פשוט לא מתאים לך. לולא היית מחוברת לעצמך, היית מנסה, והיית מגיעה לזוגיות, שאחר-כך תתברר שהיא באמת לא טובה לך. אז מה שאני מנסה לומר לך הוא שיש עוד דברים שיכולים להקשות על יצירת זוגיות. הדבר שעובד הכי טוב הוא רצון ונכונות, פתיחות, סבלנות, סובלנות, וחרדות מועטות מפני יצירת קשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083