אשמה ובחירה: מה זה אומר?

תאריך פנייה: 06.02.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
shoshi
אני אשמה גם?
06.02.2007 • 11:04

לפני ימים תפשתי את בעלי שבחורה העבירה לו הודעות אירוטיות בפון ובפרוט שיחות ראיתי שהתקשר אליה. כמובן שקראתי לו מיד הוא כמובן הכחיש שזה סתם משיעמום" לא נפגש עימה רק שוחח ....אני לא מאמינה ,הוא אוהב אותי אין לי ספק בזה (למרות שלא מבינה את השוני בין גברים לנשים בין אהבה לבין משחקים מלוכלכים" לא עם האישה שאתה אוהב)בהמשך לתחנוניו הטיח בי שאני מתלוננת הרבה שכואב לי פה כואב לי שם (בעיקר שבוע לפני מחזור)ואנחנו בטיפולי פוריות בגלל בעיית זרע שלו אז אני עוברת דברים לוקחת מלאן הורמונים עייפה ונרדמת מוקדם על הספה, אבל זה מצדיק את המעשים שלו?על אחת כמה וכמה שהבעיה שלו ! ואני עוברת את הכל ולא מתלוננת על כך.אני מאוד אוהבת אותו הוא איש טוב אוהב ומעניק תקשורת מעולה ביננו מדברים בפון אחת לשעה שעתיים כל יום מתייחס לבני מנישואי הראשונים נפלא ממש תומך בי בכל ,אז למה זה איך אני יכולה להבין ולסלוח איך? תמכתי בן כל הזמן מפנקת אותו תמיד אז מאיפה החסך הזה בא למה זה קורה ,ואיך אבדיל שבעלי לא סוטה מין?

ד"ר אורן חסון
"אשמה" ובחירה
09.02.2007 • 01:22

שושי יקרה,
"אשמה" בעיני זה במקום שבו היתה לך בחירה, ובחרת בבחירה הלא נכונה. אם כואב לך, זה לא אשמתך במובן הרצוני של העניין. אין לך שם בחירה. אם לתרופות שאת לוקחת, משום שיש לו בעית פוריות, משפיעות על מצבך הנפשי או הפיזיולוגי (עייפות), זו אינה "אשמתך", וגם לא "אשמתו". שכן, גם הוא לא בחר באי הפוריות שלו. אבל שיחות ארוטיות בטלפון, זו בחירה שלו.אבל גם אם בן זוגך אוהב שיחות ארוטיות וגם אם הוא מאונן, וגם אם הוא יבגוד בך, זו אינה "סטיית מין". השימוש החופשי שלך במושג הזה, "סטיית מין" (ראי גם את תשובתי אלייך 5 שאלות למטה), מעורר בי את החשד שאת שמרנית יתר על המידה בהבט המיני, גם מעבר לבעיות הפיזיולוגיות שלכם. המלצתי לך שם לקבל פרופורציות ביעוץ זוגי. עשי זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083