ייעוץ זוגי: לא די בפגישה אחת
H
מה לעשות
⌄
במשך שנה ניסיתי לשכנע אותו ללכת לטיפול זוגי, וסוף סוף הוא השתכנע, אחרי שיחה בה הוצאתי את כל הרעל שאכל אותי תקופה ארוכה. מאז, שבוע אחרי זה, אנחנו ממש בסדר. הוא הראה לי את צידו השני של המטבע, מה גורם לו להתעצבן עלי, שמביא אותי לאכול את הלב, ואני די הצדקתי אותו בליבי, למרות שלא הודיתי בכך. והוא הבין גם אותי. בקיצור, מאז הוא ממש בסדר, רגיש ואפילו כיף לנו ביחד, ואני לא מחכה רק ללכת לישון מאז שהוא פותח את הדלת. לא הלכנו לפגישת היעוץ כי היועצת איחרה, אבל לא קבעתי שוב, כי ממש אין לי מה להגיד, מה לפתור מאז.בקיצור, בנתים הכל על מי מנוחות, אבל אני חוששת שזה לתקופה קצרה, וכדאי לנצל את המומנטום וללכת, ומצד שני, חוששת שאפילו שיחת ההבהרה תביא אותנו שוב לריבים ותחזיר אותנו אחורה. הוא כל הזמן אומר שאנחנו יכולים לפתור הכל לבד. עד עכשיו הרגשתי שאני מתמודדת עם חומה בצורה, אבל פתאום יש סדק, ואפילו רחב.בקיצור, מה היית מיעץ לי לעשות?-ללכת ליעוץ או לא?
ד"ר אורן חסון
להמשיך ביעוץ הזוגי-לא די בפגישה אחת
⌄
Hיקרה,
המשיכו. המשיכו ביעוץ הזוגי. נצלו את המומנטום. כי מה שקורה הוא שפתרתם בעיה רגעית, אבל המשקעים נותרו. כל דבר קטן עלול להצית את הכל מחדש. תהליך של יעוץ זוגי לוקח זמן לא בגלל שלוקח זמן ללמוד או להבין כיצד צריך להתנהל בזוגיות. את זה אפשר ללמוד בפגישה עד שלוש פגישות. התהליך לוקח זמן כי כל אחד צריך לשנות משהו שיקל על בן או בת הזוג שלו, ולסמוך על כך שהצד השני יעשה גם כן משהו שיקל עליו. התהליך הזה של נתינת אמון בשינוי, הוא תהליך מתמשך, של מספר חודשים בדרך כלל. תלוי, כמובן, במידת הרצון ובמידת הגמישות של בני הזוג.אתם לא חייבים להוציא את כל הרע בשיחות (אני מניח שזה תלוי בגישה של המטפל/ת שלכם). אתם יכולים לדבר דווקא על מה שעשה את זה, ועל איך לשמור על זה, וממה להישמר. המטפל שלכם צריך להיות רגיש מספיק ואינטליגנטי מספיק כדי לקלוט שזה מה שאתם צריכים עכשיו, בעיקר אם תבקשו.