מהי התחייבות בעיניו?

תאריך פנייה: 20.09.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ירין
האם אפשר לשנות אותו?
20.09.2014 • 14:59

שלום,
יש לי בחור שקטן ממני בשנה, אני בת 24 והוא בן 23.בכל מקרה אנחנו בקשר כבר 4-5 חודשים עם הפסקה של חודש ומשהו באמצע עקב ריב.אנחנו מדברים בהודעות 24\7 יש בנינו כימיה וטוב לנו יחד.כשמדברים בטלפון זה נמשך כמה שעות הבעיה היא שיש לבחור בעיה ל"התחייב"הוא תמיד אומר שהוא לא בנוי לקשר הוא מפחד שזה יגביל אותו ושהוא יהיה חייב לדבר ולהיפגש ובלה בלה. מה שכן אנחנו גם ככה מדברים כל היום וגם אמרתי לו את זה והתגובה שלו זה "לא יודע.." כשאנחנו רבים הוא או אני חוזרים.כשאנחנו ביחד ממש מדהים לנו ושאנחנו שוכבים זו אהבה אמיתית ולא סתם סקס..מחזיקים ידיים בפומבי ומטיילים ואוהבים.אני לא מבינה מה הקטע של הפחד הזה?הוא לא עם אחרות והכל רק איתי אבל עדיין אני מפחדת שיום אחד יגיד לי אני לא חבר שלך וילך עם אחרת כי תאכלס- הוא לא חייב לי כלום.תמיד שאנחנו מדברים על זה הוא נסגר ואומר לא יודע.. הוא פעם אמר שיכול להיות יום אחד הוא כן ירצה שנהיה חברים פשוט לא עכשיו כי קשה לו שאני לא אצפה ליותר מדי פגישות ושיחות וכאלה..האם לוותר עליו? או שיש סיכוי שהוא ישתנה? מה הדרך שאני צריכה לנקוט בה? להנות מהקשר וכשהוא יבין שיש סיכוי לאבד אותי לגבר אחר אולי יתעשת?תודה :)

ד"ר אורן חסון
מחוייבות בעיניו
21.09.2014 • 23:26

ירין יקרה,
השאלה היא איך הוא רואה מחוייבות, ומה זה אומר מבחינתו. האם זה אומר רק "בלעדיות", האם זה אומר יותר מזה? האם נפלא לו איתך, כפי שאת מתארת, אבל הוא לא בטוח שתתאימי לחברים ו/או למשפחה שלו? האם לא נפלא לו איתך כפי שאת חושבת? ואולי בעיניו מחוייבות לקשר זה כמעט כמו התחייבות לחתונה, והוא לא רוצה עדיין להתחייב לזה? כדאי אולי לשאול אותה מה מחוייבות אומרת בעיניו? אם להיות ביחד גם לעיני כולם, יד ביד וכזוג לכל דבר, עם בלעדיות, ועם הכרות עם המשפחה, זו לא מחוייבות בעיניו, אולי לבינתיים זה יכול להיות מספיק טוב גם לך. אבל תצטרכי להבין מה באמת הוא רוצה לומר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ירין
מחוייבות בעיניו
22.09.2014 • 23:09

הואאמר לי פעםלדבר כל הזמן בטלפון ושהוא יהיה חייב להיפגש איתי וכאלה כאילו הקטע של החייב.ואנחנו גם ככה מדברים כל הזמן.אם אין מה לשנות אני פשוט אחתוך אני אוהבת אותו אבל אי אפשר להישאר במצב הביינים :.

ד"ר אורן חסון
מעדיפה לחתוך מאשר לברר?
23.09.2014 • 15:52

ירין יקרה,
נראה לי שלא הקשבת למה שכתבתי לך. קראי בבקשה שוב. קחי בחשבון שיכול להיות שהוא כן רוצה להיות איתך, אבל אולי רוצה לשים את הגבולות שלו לאינטנסיביות של התקשורת ביניכם, גם אם הפער בין הגבולות שלו לגבולות שלך אינו גדול. אולי הוא רק רוצה לקבל את התחושה שכאשר הוא רוצה "שקט", יהיה לו את זה. אבל באמת קראי שוב את מה שכתבתי לך, כי נראה לי שאת מעדיפה לחתוך מאשר לברר איתו מה בדיוק הוא רוצה, וחבל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083