בדיקות זוגיות: מה עושים?
רוב
בעיית אמון
⌄
שלום,
אני בן 33 ואני בקשר זוגי 4 חודשים לאחר שנים בלי קשר משמעותי.לפני כ 4 שנים עברתי פרידה מפתיעה וכואבת לאחר קשר של 3 שנים וגם אירוסין.בעקבות הפרידה קשה לי מאוד לתת אמון.כיום אני בקשר עם מישהי גרושה טרייה, לאחר 10 שנות נישואין, בחורה מדהימה, בעלת לב טוב, נראת מעולה כייף לי איתה ואני אוהב אותה.אבל.. פלרטטנית לא קטנה (במיוחד כשהיא שתוייה).כבר כמה זמן שאני מוטרד מעניין הפלירטוט, במיוחד שמתחילים איתה המון גברים.(וכמובן בעיית האמון שלי שציינתי כבר)היום נשברתי והצצתי בטלפון שלה וראיתי התכתבות בינה לבין מישהו שעבד באירוע בחתונה של חברה שלה לפני כמה ימים והשיג את הטלפון שלה (לא ממנה)..בתמצות: היא ראתה את ההודעה 3 שעות אחרי וכתבה לו תודה על הכל ומאיפה הוא השיג את הטלפון שלה וחבל שלא ראתה את ההודעה קודם ושהיא מקווה להיפגש מתישהו בתוספת של כל מיני סמיילים מנשקים..בקיצר לא נראה שזו הודעת תודה תמימה (היא גם הייתה שתויה אחרי חתונה כשהיא כתבה)עכשיו אני אוכל את עצמי מה לעשות, הבטן מתהפכת. מצד אחד זה לא במקום לחטט לה בטלפון ואני לא יכול להתוודות בפניה שעשיתי זאת ולשאול אותה מה זה צריך להיות??, מצד שני זה ממש לא מתאים ההתכתבות הזאת (למרות שמאז לא היה המשך) זה פוגע בי.אשמח לעצהתודה מראש
ד"ר אורן חסון
לומר מה שחשוב לך. לא לריב על זה.
⌄
רוב יקר,
זה באמת לא נראה כמו תשובה תמימה, וגם יכול להיות שהאלכוהול דיבר מגרונה והקטין את המעצורים שלה. אבל ברגע שהחלטת לבדוק, הכנסת את עצמך למלכודת: אם תאמר שבדקת, אתה בצרות, ואם לא תאמר, אתה בחרדה שמא אתה לא עם האדם הנכון. האם היה יותר טוב לולא היית בודק? - קשה לדעת. יתכן מאד שהפלרטטנות שלה היתה דועכת ככל שהייתם מכירים יותר זמן, והיא היתה מרגישה יותר ויותר מחוייבת. אבל אתה לא יכול לדעת, נכון?אולי כדאי לדבר איתה על העובדה שמתחילים איתה הרבה גברים, ושלא קל לך עם זה. אחרי הכל, גם אם זה לא בשליטה מוחלטת שלה, זה בשליטה חלקית שלה. זו שיחה שלא קל לעשות אותה, כי היא אמורה לבוא ממקום של טיעון שאין בו כעס, אלא של צורך ובקשה שאינם מתנצלים. אתה גם לא צריך להכנס לויכוח, אם היא תמחה ותכעס או תתגונן. הנכון הוא פשוט לבטא צורך, ולתת לה להפנים בהדרגה, משום שהיא רוצה שתרגיש טוב איתה. לא בגלל שאתה כועס עליה. אחרי הכל, אין לך באמת סיבה לכעוס עליה. היא מה שהיא, ונוהגת כפי שהיא מרגישה שטוב לה, ואם היא רוצה ויכולה, היא תתאים את עצמה אליך. ואם היא לא רוצה מספיק או לא יכולה, תשקול מחדש את הקשר הזה, ואם אתה יכול להתמודד עם זה.