מה שהיה היה: התמודדות עם פרידה

תאריך פנייה: 12.02.2014 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
מיטל
שיחה עם האקס
12.02.2014 • 13:36

אני והאקס היינו יחד כחצי שנה וסיימנו את הקשר לפני כחודשיים. אני בת 28 והוא בן 32. צלצלתי לפני כמה ימים לאחל לו מזל טוב ליום ההולדת ועל המשפט הראשון התגובה שלו היתה "אני יוצא עם מישהי חדשה שבועיים" ואני ישן אצלה באופן קבוע.. והכלב שלה נכנס אלינו למיטה, הוא מזכיר לי את הכלב שלך וגם סיפרתי לה עלייך ושגם לך יש כלב...אני צלצלתי ממש רק כדי לאחל מזל טוב ואפילו לא אמרתי שום דבר שיכול להתפרש כרצון לחזור. מה דעתכם על תגובה כזו מצד האקס? למה אקס טורח לומר על המשפט הראשון בשיחה שיש לו מישהי חדשה שהוא ישן איתה ולתאר באופן ציורי אותם ביחד (מדובר על בחור בן 32!) ? ועוד מספר לבחורה החדשה עליי??אשמח לדעתכם

ד"ר אורן חסון
מה שהיה היה
12.02.2014 • 18:25

מיטל יקרה,
האם זה משנה? נפרדתם, והיית אדיבה, ואמרת לו מזל טוב ליום ההולדת. בין אם היה בך שביב של תקווה שאולי יידלק הניצוץ מחדש, ובין אם לאו, הוא לקח את זה למקום שהוא לקח. לא נעים, אבל זה שלו, ולא שלך. אין לך הרבה מה לעשות עם זה.ואגב כך, גם החוויות שלו ממך, הם כבר מזמן החוויות שלו בלבד, ובאופן הסובייקטיבי שבו הוא בוחר לראות אותן - וסביר להניח גם שהן משתנות עם הזמן על פי הצורך שלו ולפי האדם שלו הוא מספר אותן. נכון שלא נעים שהוא חושף את חוויותיו איתך בפני אחרת, ואולי אפילו לה לא נעים מזה, אבל גם הלא נעים הזה מגיע ממנו. זה כבר לא שלך. ואני חושב שעכשיו, אחרי שזה מה שקיבלת, זה מרחיק אותך, ובצדק, והופך את כל זה לשלך עוד פחות. ואולי מה שמפריע לך, ובמידה רבה של צדק, שכל זה מעכיר ומשנה את החוויות המשותפות שלך ממה שהיה. חבל, זה נכון, אבל אולי דווקא העובדה שיש עכירות נוספת שם, במה שהיה, היא צעד בעל משמעות בהמשך הצעידה שלך הלאה, בדרכך שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיטל
מה שהיה היה
12.02.2014 • 23:55

הכוונה שלי היתה באמת תמימה להגיד מזל טוב, אך לא הבנתי מתשובתך מה הטעם לדעתך כשהוא רוצה "לנופף" בבחורה חדשה במשפט הראשון ובאופן ציורי שכזה?

מיטל
שיחה עם האקס
13.02.2014 • 14:21

טיפש!חד משמעית.אל תבזבזי זמנך עליו... גם לא מעט אויר....

מיטל
אודה להבהרה מדר אורן חסון
13.02.2014 • 17:10

מה לדעתך המטרה שלו ב"ניפוף" הבחורה החדשה כבר במשפט הראשון ובתיאורים שלו אותם? ממה זה נובע לדעתך?

ד"ר אורן חסון
ניחוש מנחם
14.02.2014 • 11:36

מיטל יקרה,
אני יכול לתת לך רשימה של ניחושים שונים ותרחישים שונים לחלוטין שיכולים לגרום לו לומר את זה, אבל אני לא רואה הצדקה לזה. אחרי הכל, אני לא מכיר אותו, אני לא יודע איך היו היחסים ביניכם, מה הפריע לך ומה הפריע לו, וגם לא איך נפרדתם. אני בטוח שגם את בודאי חושבת על אפשרויות שונות, ואני גם בטוח שהניחושים שלך הרבה יותר קרובים למציאות מאלו שלי. בגלל הסיבה הזאת, לא רציתי להכנס לרשימה של ניחושים אפשריים. אני לא יודע מספיק כדי לומר. אני כן רואה את הקושי שלך להיפרד, ואני כן רואה את הכעס שלך, ואת תחושת העלבון וחוסר הצדק, ואני מבין אותם. הניחוש שהכי ינחם אותך, לכן, אולי הוא שהבחור קטנוני, סוחב איתו מטענים חורגים של כעס עליך ואולי עלייך כמייצגת של המין הנשי, ורצה להראות לך שהוא שווה משהו. האם זה נכון? - לא יודע. זה אולי נכון אם הוא נפרד ממך בתחושה שאת חושבת הוא לא שווה הרבה, או שמישהי אחרת עשתה זאת לפנייך. אבל איך אני יכול לדעת?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083