ביטחון וריחוק בזוגיות
יערה
האם אני מקובל
⌄
היי דר:)אני נשואה 5 שנים ובעלי סובל מחוסר ביטחון.מאז ומתמיד החברה שלו שהם זוגות כולם מאז שאני איתו תמיד היה מעדיף מפגש איתם כולם יחד, יום הולדת לילדים גם להיות שם כל הזמן חובה להיות נוכח . (הרגשה של חלק מהחברה גם אם זה יום הולדת לתינוק בן שנה)אני לא חברה שלהם ולא חשה קירבה מכיון שהדרך בה נעשו הדברים גרמו לי לא לפתח חברות אלא להיות אנטי.לפעמים החברה מודיעים לו לפעמים לא ואתמול שני חברים לא הודיעו לו שהם נפגשים והוא נעלבבבבבבבבב, והתחיל לומר משפטים שמדקלם אותם 5 שנים. " סימנו אותי כי כל הזמן אמרתי להם שאני לא באה" ( היו חלק מהפעמים שלא הלכנו) " שמו עליי מדבקה ויודעים שכבר אומר לא לכן לא מנסים" " איפה הייתי לפני כמה שנים היו קוראים לי" .אותי זה משגעעעעעעעעעעעעעע. זה ילדותי. זה מאשים כי כאילו אני חלק מהגרימה לזה כי לא תמיד רציתי ללכת והסברתי לו שמתחתנים משתנים יש לנו ילד עייפים עבודה והוא מגבי כמו תינוק ונופל לדאון וזה מעכיר לנו תאוירה ויש הרבה מסרים סמויים לאשמה כלפיי .הוא התחיל לומר לי כדי שאראה מס חברים (הם יוצאים לברים) אני צריך לצאת לבר איתם כדי לראותם. אני אישית לא חושבת שזה מקום לגבר נשוי ולא לאישה נשואה והוא יודע זאת אך רוצה.אני לא סומכת עליו אך אפילו אם אסמוך עליו אינני חושבת שזה מקום נכוןו וזה מקום של פריצות. (מציינת שהקשר שלנו רגישת ירד לטמיון גם הסקס , ההתרגשות החברות - עובדים על זה איכשהו) ואולי שם יעשה לו משהו...ואולי לא אבל מקום לא נכון לו לדעתו .למרות? שוואלה אולי הפר את מה שלא נראה לי ואסכים לזה וגם אני אצא ואהנה עם חברות אך ארגיש שזה פתח להתחיל לצאת לברים.בכל אופן אני לא מצליחה לעזור לו להתגבר להיות לד גדול ולא להתרגש מה חושבים עליו, הזמינו או להזמינו אותו. חבר זה חבר ומי שרוצה מרים טלפון ולא משער אם הוא יכול לבוא או לא.לי אישית? נמאס מזה הוא והחברים שלו
ד"ר אורן חסון
ביטחון זה בזה והערכה הדדית
⌄
יערה יקרה,
עושה רושם ששניכם עם בעיית ביטחון, כל אחד בדרכו. הוא, בשל הצורך שלו להיות מקובל בחברה, ואת, כי את לא מאמינה באנשים ולא בוטחת בהם, ובכלל זה גם בבעלך. אני לא מתרשם שאת רק מרגישה אמפתיה כלפיו, ורצון שירגיש טוב עם החברים שלו. אולי אפילו לא רק מצב שבו ההערכה שלך כלפיו יורדת כי הוא "משפיל עצמו" מול החברים. אני מתרשם שחלק מההתנגדות שלך לחברים שלו הוא שאת רוצה אותו יותר בבית, יותר תורם, יותר איכפתי בבית ופחות איתם, ולכן אולי את מוצאת סיבות שונות, יותר ממנו, מדוע הם לא טובים לו.כל זה הוביל אתכם לא רק לויכוחים, אלא גם לריחוק זה מזה. הוא מרגיש, אני חושב, ובצדק או שלא בצדק, שאת מעריכה אותו פחות. וכשאת מעריכה אותו פחות, זה רק מחזק אולי את הצורך לקבל הערכה מאחרים. זה הוביל אתכם לריחוק רגשי, ולפחות אותך, ולכן גם לריחוק אינטימי. יש לכם על מה לעבוד, בדרך לקבלה והערכה זה את זה, או לפחות בדרך לביטחון בכך שאתם רוצים זה את זה. אולי כדאי ללכת לייעוץ זוגי בשלב הזה, כדי לרכך את כל הפערים וההתנגדויות והתסכולים הללו, כשעוד קל יותר להתגבר עליהם. כשזה נשאר כך חודשים ושנים רבות, המטענים האלה עלולים להפוך לכאלה שיהיה קשה להסיר אותם.