מה קרה? האם הוא סיים?

תאריך פנייה: 13.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רינה
משבר בנישואין טריים
13.03.2011 • 11:59

שלום,
בעלי ואני נשואים 5 חודשים.לפני כשבוע בעלי החליט כי מערכת הזוגיות לא מתאימה לו וכי עלינו להתגרש ואף הגיש תביעה בבי"ד רבני ללא ידיעתי.כשניסיתי לדבר עימו על הנושא הוא העלה טענות על דברים מסויימים שמפריעים לו בבית, כגון כלים, כביסה, ארוחת ערב וכדומה.נכון, יש מטלות של הבית שאנחנו עושים ביחד, אבל אני לא חושבת שאלו סיבות לפרק נישואין.ביקשתי ממנו שננסה להתגבר ושיתן צאנס לנישואין שלו ואפילו הצעתי ללכת לטיפול זוגי, אך הוא טוען שאין טעם.מצד אחד אני מאוד פגועה כי לא ציפיתי שככה הוא ירים ידיים, אך מצד שני אני מוכנה לעשות הרבה כדי שהנישואין יצליחו.מה עלי לעשות???

ד"ר אורן חסון
האם הוא סיים באמת?
14.03.2011 • 22:37

רינה יקרה,
העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך ממילא היא לדבר איתו, או להביא אנשים שאתם מכירים במשותף, ויש להם אינטרס לעזור, לגשר ביניכם כדי לדבר. ללא שיחה איתו שבה הוא יהיה מוכן להקשיב ולשקול את האפשרות של תיקון היחסים ביניכם, ממילא לא תוכלי לעשות דבר. איך לשכנע אותו? – אני לא יכול לדעת, כי אני לא יודע מהו הקושי האמיתי שלו. האם את צריכה לבקש סליחה על משהו? ואולי הדבר היחיד שיעזור זה לומר לו שמכאן והלאה את תהיי היחידה שתרחץ כלים, תעשה כביסה ותכין ארוחת ערב.ומכאן שזה מוביל אותי אל הצד שני, שבו את צריכה לחשוב היטב גם כן אם באמת כדאי לך, על רקע ההערכה שלך של הקשיים שלו. אחרי הכל, את רוצה זוגיות שיתופית, יציבה וללא חיכוכים רבים. במילים אחרות, אני לא יודע אם זה כך, אבל אולי במקום להתאבל אם זה לא יילך, תצטרכי להבין שאולי גם הוא לא מתאים לך.יעוץ זוגי מומלץ, אבל גם זה לא יוכל לעזור לך אם הוא כבר החליט. בדקי זאת היטב, כי לא פעם אנשים בכעסם עושים מעשה כזה, ונרגעים ומוכנים להתפשר כמה ימים אחר-כך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083