התלבטויות בזוגיות: מה באמת מרגישים?

תאריך פנייה: 13.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מורן
שאלה נוספת לד"ר אורן
13.03.2011 • 11:05

שלום רב,
תודה רבה על תשובתך.שאלתי אותך שאלה לגביי בן זוגי שאני מרגישה שאהבה אולי קצת דעכה - וענית לי שאולי צריך להיות אגואיסט ופשוט לחתוך הרגשתי צביטה כזאת בלב כי זה משהו שיכאב לי מאוד לעשות לווא דווקא בגללו אולי אפילו גם בגללי, ושכחתי לציין שזאת הרגשה (שאני פתאום כאילו לא אוהבת אותו) שבאה והולכת היא לא קבועה - ושהרבה פעמים אני מרגישה שטוב לי איתו מאוד - ואני פשוט מפחדת שלא אמצא עוד מישהו כמוהו במידה ונפרד - בקיצור- חסר לי איתו ריגוש לפעמים מתחשק לי שיגיד לי שבחורות מתחילות איתו כדי שמשהו יקרה לי. והוא לא עושה את זה.... שוב תשובתך הכנה תעזור גם הפעם פשוט רציתי להשלים את התמונה להוסיף דברים שלא ציינתי קודם כדי שתוכל לענות את דעתך.

ד"ר אורן חסון
נדנדה לא קלה
14.03.2011 • 22:34

מורן יקרה,
את מתייחסת לפנייתך, שלוש שאלות למטה. שם כתבת שאת עצובה בזוגיות הזו, שאת כבר לא שוכבת איתו הרבה, ושאת איתו כי את טובת לב שלא מסוגלת לפגוע בבן אדם, שאת לא מרגישה געגוע כלפיו כשאת לא רואה אותו שבועיים, וכן הלאה.והנה, כאשר המחשבה על פרידה הופכת להיות ממשית – כי שיקפתי לך את מה שאת כתבת לי – את מעלה את כל הטיעונים כנגד. מה שאומר שאת לא יציבה ברגשותייך בנושא זה, ואולי באמת בעיקר חרדה מלהישאר לבד. אני חושב שאת לא זקוקה לתשובה כנה, אלא להבהרה עם עצמך של מה שאת באמת מרגישה. אם תצליחי להתמודד עם זה לבדך – נפלא. זה אפשרי, ואולי תצטרכי לדבר יותר עם חברות או בני משפחה, ואולי פשוט להמתין, עד שתהיי בטוחה יותר. ואם תמשיכי להתלבט ולא תדעי להחליט, ותרגישי שחוסר ההחלטה הזה מפריע לך לתפקד או להתקדם בחיים – אז אולי בכל זאת כדאי שתלכי ליעוץ פרטני, לא כדי לטפל בבעיות קליניות, אלא כדי לעזור לך לקבל החלטה שתהיי שלמה איתה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083