מה עושים כשנמאס מהקשר?
שני
נמאס כבר
⌄
היי, אני בת 20 וחבר שלי גדול ממני בשנתיים, אנחנו יחד 9 חודשים. עוד בתחילת הקשר הבנתי שיש לי עסק עם בחור די מתוסבך וכך הוא גם הצהיר על עצמו. הקשר שלנו היה די אינטנסיבי על ההתחלה (ישנים יחד בסופ"ש, פוגשים את המשפחה ואת החברים...) וראיתי שמאוד קשה לו להתמודד עם המחויבות והכניסה לקשר רציני. במהלך הדרך היו לנו הרבה נושאים שהקשו עלינו להיות יחד, וזה הרבה פעמים הגיע למצב של פרידה , בד"כ מהכיוון שלי בטענה שאני לא יכולה יותר עם זה שהוא לא אוהב אותי ורק כשנוח לו הוא מתקשר ובשאר הזמן אני לא קיימת. תמיד כשהייתה פרידה, הוא היה זה שהתקשר אלי והתחנן שנחזור ושהוא לא יכול בלעדי ושהוא אוהב אותי ושהוא ישתנה - אפילו בפרידה האחרונה הוא הלך לאיזשהו קורס למודעות עצמית, מן הסתם שזה עזר לו רק לתקופה קצרה. מאז לא נפרדנו אבל הקשיים עדיין ישנם. אנחנו לא יודעים איך להתמודד עם הביחד-לבד הזה, משהו שגם אני צריכה. גם כשאנחנו נפגשים, הוא לא תמיד מצליח לתקשר איתי (לא בגללי, אלא כי קשה לו לתקשר עם כל אחד) ובעצם מותיר אותי להעסיק את עצמי ולהיות לידו כמו עציץ. אני לא מבינה את זה כי בעבר היו לנו הרבה רגעים של כיף והצלחתי להרגיש שאיתי הוא נפתח... אבל עכשיו זה חוזר, והוא מרבה להתכנס לתוך עצמו ואותי מתסכל להסתובב עם מישהו שאני אוהבת אבל לא כיף לי איתו יותר... כל שיחה שלנו נהית דבר קשה, מתסכל ומכאיב וזה תמיד מדרדר לנקודות קיצון של שיחות על פרידה, מרחק, ולבד. אני ממש משתדלת לעבוד על עצמי כדי שיצליח לנו, ואני מבינה שהוא צריך את הלבד שלו ולכן אני מוצאת גם את הלבד שלי, אם כי נראה שכשאני עושה את זה - הוא נבהל ונותן לי תחושה שאני לא בסדר, שהוא נעלב ושאני לא אוהבת אותו יותר. חשוב לציין שהרבה פעמים אני מרגישה שאני יותר מידי נותנת למערכת יחסים הזאת ובאמת מוותרת על הרבה דברים ועובדת על עצמי והוא נהיה שלולית משעממת - לא רוצה לעשות כלום, לא זז מטר מהמקום שנוח לו - ולי מתחיל כבר להמאס ממנו. למה שאני אהיה עם בחור שלא כיף לי איתו יותר ??מעניין אותי אם אני מרגישה ככה כי אנחנו לא מתאימים או שפשוט יש לנו מיליון בעיות שצריך לעבוד עליהן.... כי אני כבר מתחילה להתעייף ואני בטוחה שגם הוא. למרות שהוא אוהב אותי, לפעמים קשה לו להיות חלק ממערכת יחסים, מה גם שהוא גם ככה מתוסבך עם עצמו. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
מה עושים כשנמאס?
⌄
שני יקרה,
אולי כשיש "מליון בעיות שצריך לעבוד עליהם" את מרגישה שאתם לא מתאימים בצדק.כתבת המון דברים, והמון דברים שהם לא טובים לך. אז אני באמת לא מבין למה את שם? בגלל שפעם היה לכם טוב? הוא מסביר שהוא מתוסבך, וההסבר הזה נותן לו תרוץ להישאר כזה במקם להילחם בזה.לו הייתם כמה שנים ביחד, ואת שוקלת אם לעזוב ולהתחיל מהתחלה או לטפל בזה, יכול להיות שהייתי מציע לך לטפל בזה (קרי: יעוץ זוגי). אבל אתם עדיין די בתחילתו של קשר, את לא יודעת לומר, בתוך כל הלא טוב, דברים שיצדיקו הישארות שלך איתו. אז באמת למה? יש לך מספיק זמן למצוא מישהו שיתאים לך יותר.