מה עושים כשחושבים על אחר?
אלמונית
מה עושים?
⌄
היי כתבתי פה בעבר....ייש לי חבר כבר חצי שנה חזרנו אחרי פרידה של 7 חודשים,אני אוהבת את חבר שליי ואין לי שום ספק שגם הוא,הבעיה היא שלפני שחזרתי לחבר שלי הכרתי מישהוו מאוד חמוד שנקשרתי אליו מבלי לשים לב ולא נתתי לזה חשיבות הוא עובד איתי וככה קרה שבילנו הרבה ביחד וגילנו שיש לנו הרבה במשותף .אני יודעת שלבחור שעובד איתי יש לו רגשות אבל הוא שומר על מרחק ומנסה לא להראות לי את זה מכיון שחזרתי לחבר הקודם שליי..אחרי שחזרתי לחבר שלייי אני לא מפסיקה לחשוב על הבחור שהכרתי לפניי ..הוא בחור שיש לו את כול התכונות שרציתי בגבר ואני מצטערת שלא יכול לקרות בנינו כלום כי אני יודעת שאני לא יעשה משהווו שיסכן את הקשר הנוכחי שליי כי אני לא בחורה כזואתי ואני יודעת שגם הוא לא יעשה כי אני יודעת שהוא באמת מכבד אותיי..הבעיה היא שהוא לא יוצא לי מהראש ומשגע אותייי שהוא מבינה אותי כול ככה טווב ..אני בחורה מאוד קשה להבנה והוא מבינה אותי מהר..וגם יש לי רגשות לבחור ..מזה אומר לגביי החבר שלייי .קיצר אני לא יודעת מה לעשות לנתק את הקשר עם הבחור הזהה או פשוט להמשיך עם המצב איך שהוא..??
ד"ר אורן חסון
מה עושים?
⌄
אלמונית יקרה,
המחשבות שיש לך על הבחור ההוא לא מאפשרות לך להכנס רגשית באמת ובתמים לקשר הנוכחי שלך. היום את נמצאת בקשר שאת לא מספיק רוצה – עובדה, את חושבת על מישהו אחר. אז אולי כדאי להסיק מסקנות?מצד שני, אין ספק שהבחור השני הוא הימור. את לא מכירה אותו מספיק, ולא מספיק מקרוב כדי לדעת מה יהיה. יש סיכון שתישארי קרחת מכאן ומכאן. אבל אולי עדיף, אם הקשר הנוכחי לא מספיק טוב?בכל החלטה יש הימור, ובודאי בהחלטה חשובה. אבל תמיד יהיו כאלה בחייך. תצטרכי ללמוד גם להחליט וגם להשלים עם החלטות שלך. פשוט, כי לא תהיה לך ברירה אם את רוצה איזו שהיא שלווה.אני מפנה אותך לאחד הטיפים השבועיים שלי, כי המסקנות דומות. אם את חושבת אחרת, אולי זה כי את לא נותנת לעצמך מספיק דין וחשבון על רגשותייך. בדקי עם עצמך. בין אם זה מעשית כך ובין אם לאו, רגשית זה כמעט אותו הדבר.