טיפים לזוגיות חדשה: איך להבין את בן הזוג
ענת
אובדת עצות
⌄
שלום,
אני בת 22חברי ואני יחד כבר כ 3 חודשים... בהתחלה הכל היה מדהים.עם הזמן נראה שירדה לו ההתלהבות או משהו והוא פשוט השתנה... אני לא יודעת.. פחדתי שיימאס לו אם נבלה יותר מדי יחד ואני לא מבינה אם זה מה שקרה או שזה משהו אחר.בזמן האחרון אני גם עובדת וגם לומדת וגם נרשמתי לחוג ספורט שכזה.... וגם ככה אין זמן לכלום. אז כשאנחנו נפגשים זה נטו לישון יחד ובבקר כל אחד לדרכו... זה משאיר את סופי השבוע בלבד..ובסופ"ש הקודם בכלל לא בילינו יחד. זה שוב היה רק לילות.. ובכלל לא חשבתי שקיימת אופציה שבסופ"ש הזה זה גם יהיה ככה.. אז אמרתי לו שאני באה לאסוף אותו אלי אחרי העבודה היום, והוא פשוט אמר לי שהוא לא רוצה כי הוא רוצה לשחק במחשב (?!).. מה אני אמורה להגיב על דבר כזה? אם שבועיים אנחנו בקושי נפגשים ועכשיו עד שיש זמן הוא רוצה לשחק במחשב..?הוא עובד כמעט כל יום מהבית, מה שאומר שהוא לא עובד יותר מדי ויש לו ימים שהוא פשוט משחק במחשב כל היום.. אז מה הקטע, בעצם...?חוץ מזה היה איזה קטע לפני איזה שבוע שרציתי להראות לו משהו בג'ימייל והמייל שלו נמצא בברירת מחדל בדפדפן. נכנסתי ובאתי להראות לו את מה שרציתי והיתה איזו בעיה באתר והוא היה קצת תקוע, אז זה פשוט היה איזה כמה דק' על העמוד של הדאר הנכנס ולא יכולתי להמנע מלהעיף מבט על הודעות במייל שלו. ראיתי הודעות מאתרי היכרויות... וכאילו... מה לעזאזל......? לא אמרתי כלום, אבל הוא בטוח קלט שראיתי את זה, אז פתאום הוא החליט לספר לי שהוא פתח חשבון מתישהו עם חברים שלו והם צוחקים על בחורות שם או משהו מפגר כזה, ואז הוא שינה את הגרסה לזה שזה מחמיא לו כשבחורות שולחות לו הודעות וכאלה... אבל עכשיו כשהוא אתי, אז הוא מתכוון למחוק את החשבונות שלו.. כאילו, טוב שהוא נזכר אחרי 3 חודשים....עכשיו, זה לא שהחשבון היה רדום והוא שכח מזה. הוא היה מקבל הודעות על בסיס יומי... וחברים שלו ידעו על זה, אז כאילו, אף אחד לא רמז לו שאולי זה לא בסדר שהוא רשום לאתר היכרויות כשיש לו חברה? מה זה אמור להביע? אני אפילו לא ידעתי איך להגיב לזה. באמת שלא ידעתי...סבבה שזה מחמיא לו.. איך אני אמורה להרגיש עם זה? אני לא מחמיאה לו מספיק? אני כל היום חופרת לו על כמה שהוא מדהים ולא יודעת מה.. איך הוא לא מקיא את המחמאות האלה כבר...אני כבר באמת לא יודעת מה לעשות עם זה. אני לא רוצה לדבר על זה עם אף אחד שאני מכירה כי זה מביך כבר אפילו בשבילי..אני באמת לא יודעת מה אני אמורה לעשות...מצד אחד הוא יכול להשיג כל בחורה שהוא רק ימצמץ לכיוון שלה כי הוא באמת מושלם...אבל הוא נשאר אתי..מצד שני הוא עושה את כל השטויות האלה.....אז מה אני אמורה להבין מזה?
ד"ר אורן חסון
להפנים, ולדבר יותר כדי לדעת מה קורה
⌄
ענת יקרה,
אתם בקשר שהוא עדיין די טרי. הודעות מאתרי הכרויות ממשיכות להגיע אלא אם עושים פעולה אקטיבית כדי להפסיקן, שברור שאת זה הוא לא עשה. האם הוא ייחס לזה חשיבות וקרא אותן וגם השיב והתכתב באופן אקטיבי? את לא יודעת. האם ירד לו ממך? – אני לא יודע. אתם לומדים להתאזן מחדש. לצאת מאתרי הכרויות זה חלק מהאיזון מחדש, ואם הוא אכן עושה זאת, זה אומר שהוא מפנים שהוא בזוגיות. זה חלק מהפעולות ההכרחיות.לגבי הזמן הפנוי שלכם – תצטרכי גם על זה לדבר איתו, לא בתוכחה ולא בהאשמה, אלא בהסבר של הצרכים שלך כמי שרואה את עצמה בזוגיות. אם הצרכים שלך לא מתאימים לו, בבקשה, שיגיד. אם כן, ממשיכים לעשות התאמות נוספות, כי את לא תהיי בזוגיות שבה הצרכים שלך ממנה לא מתממשים.במילים אחרות – הוא צריך להבין שהצורך שלך הוא גם צורך שלו – כי אחרת לא תהיי שמחה מספיק בזוגיות, ותעזבי אותה (כלומר, אותו). ושאם הצורך שלך אינו צורך שלו, שיגיד. שתדעי מה לעשות עם זה. ושוב – לא כתוכחה, ולא כהאשמה אלא כהסבר. מול האשמות באים עם הצדקות והתגוננות, ובסופו של דבר בחוסר הסכמה. להסבר, קל יותר להקשיב ולהענות.