מה עושים כשהוא נעלם? - פורום זוגיות
שרית
לחכות או ליזום שיחה
⌄
שלום,
אני יוצאת עם מישהו שהפרש הגילאים בינינו הוא 14 שנה.לפני מספר ימים היה לנו ריב, ומאז עברו 4 ימים והוא לא יצר קשר.לצערי אני אחרי תאונת דרכים קשה, וכבר שנה וחצי בשלבי החלמה. אני יודעת שבעקבות התאונה נהייתי אגרסיבית ולפעמים אני צועקת או נתקפת חרדה וזה מה שמוביל לאגרסיביות שלי.הוא התעצבן שצעקתי עליו בטלפון, לצערי זה קרה פעם-פעמיים לפני. הוא התעצבן והחליט שהוא צריך זמן לחשוב איך הוא מתמודד עם זה.כתבתי לו שאני מתנצלת, ושלפעמים אין לי שליטה על זה ושאני באמת לא רוצה שזה יקרה שוב, אך הוא לא חזר אליי.השאלות שלי הן:- האם כדאי להיות בקשר עם גבר שמבוגר ממני בהפרש של 14 שנה כשיש אהבה ובסך הכל הכללי אנו מסתדרים ויש כימיה?- שאלתי השניה היא האם להמתין לטלפון ממנו? ליזום שיחה? או פשוט להמשיך הלאה? כבר עברו כמעט 5 ימים ואני שוברת את הראש מה לעשות.אשמח לקבל עזרה.
ד"ר אורן חסון
מסתדרים - לא מסתדרים
⌄
שרית יקרה,
לא סיפרת לי, וחבל, אם הקשר שלכם התחיל לפני או אחרי התאונה. הרי יכולה להיות לזה משמעות רבה.השאלה העיקרית שלך היא מה עושים אם הוא התנתק, החליט שהוא צריך זמן לחשוב, ומאז נעלם כבר לארבעה ימים. הגיל שלו לא רלוונטי, כי יכול להיות שיש לו גם חסרונות אחרים, כמו שיש לו אף גדול, או אזניים קטנות, או אמא מעצבנת. אז יש לו חיסרון, בעינייך, שזה הגיל, ובכל זאת היית איתו.אני לא בטוח שאתם מסתדרים. וזו הבעייה העיקרית. עובדה, הוא מתעצבן עליך, את צועקת עליו, הוא מתנתק כדי לחשוב. ואת שואלת אם יעזור ליצור איתו קשר. אני מניח שזה יעזור לך לדעת יותר טוב מה קורה. כי אם לא תתקשרי, וכל עוד הוא לא יתקשר, ייקח לך יותר זמן להיות בטוחה. האם זה יעזור לך גם להיות איתו מחדש בקשר? אני חושב שאת רוצה, ולכן תלוי הרבה מה תגידי לו. העובדה שלא יצרת איתו קשר במשך הארבעה ימים הללו משחקת דווקא לטובתך, כי הצלחת לשמור את העצבים והמתח והרגשות על מפלס נמוך, וזה יכול לעזור. חשבי היטב לכן מה הבעיה בקשר שלכם, מה את יכולה לעשות כדי לשפר, ונסי להסביר לו את התובנות שלך בשקט וברוח טובה. אם תצליחי, ואם תצליחי לשמור על זה גם אחר-כך, יש סיכוי שזה אכן יעבוד בהמשך.