אלימות במשפחה: מתי היא מוצדקת?
לימור 30
אלימות בחודש שישי
⌄
אני בהריון בחודש שישי ואתמול אני ובעלי הלכנו מכות (גם אני החזרתי לו) וזאת מכיוון שמרחתי על הזרועות שלי משחה להורדת שערות. בעלי נכנס ללחץ וביקש ממני להוריד זאת משסירבתי הוא התחיל לקלל ולנבל את הפה , להעליב ועוד. כאשר ראה שגם שה לא עוזר הוא בעט בי ברגל ואני בתגובה הרבצתי לו.
ד"ר אורן חסון
מתי אלימות יכולה להיות מוצדקת
⌄
לימור יקרה,
כמובן שאין בכוונתי להצדיק אלימות. אבל נדמה לי שלא סיפרת את כל הסיפור. לא סיפרתמדועבן זוגך נכנס ללחץ, כאשר כל מה שאת עושה זה למרוח על עצמך משחה להורדת שיער.למשל, אם הסיבה היא החשש שלו לשלום העובר, אפשר להבין עד כמה הלחץ שלו היה גדול (בין אם חשש זה מוצדק ובין אם לאו).חשבי עד כמה רחוק היית מוכנה את ללכת, כדי להגן על שלומו ובריאותו של הילד שלך.לכן, למרות שאני לא מצדיק אלימות, ישנן נסיבות שמצדיקות זאת, או לפחות מהוות נסיבות מקלות. דחיפות העניין במקרה הזה יכולה היתה להיות כזו שגם בן זוג שאינו אלים ינקוט באמצעים אלימים, כמעט בלית ברירה. ואם אכן הוא ניסה להגן על שלום העובר (ואולי לכן הוא פגע ברגלך, ולא בכל מקום אחר?), היית אולי צריכה להבין שמוטב לכם להבין זה את זו, לבדוק את העובדות לאשורן (כלומר, אם משחה כזו עלולה להזיק), במקום להתעקש קודם לעשות ואחר-כך לבדוק. אפילו אם את משוכנעת שאת צודקת. בסך הכל, את כן מעוניינת שבן זוגך יהיה אב שמגן על ילדיו בחרוף נפש, לא?