מה מושך אותך לגברים 'מניאקים'?

תאריך פנייה: 20.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
השואלת
מאבדת מהר מאוד עניין
20.09.2011 • 10:19

שלום
דר' חסוןלאחרונה הבנתי שבאופן גורף אני מאבדת מהר מאוד עניין בבחור שמכיל את רוב התכונות שאני מחפשת. הנה סוף סוף הגיע אלי האדם שרציתי על מגש כסף , אני מתלהבת אך לאחר שבוע מאבדת עניין וחשק להיות לידו. וזה נורא מרגיז ואיני מבינה למה זה קורה לי...אני ישר נאחזת במה שאין בו ואומרת לעצמי" יש בו זה זה וזה אך הדבר הכי מהותי אין לו "(בעיקר המהות קשורה לחוכמה שלו שצריכה להיות יותר ממני) ואז נהפכת לאדם קריר. הייתה לי מערכת יחסים ארוכה שלא כללה את רוב התכונות שחיפשתי ואף הבחור מירר את חיי אך הוא עורר בי עניין אך רציתי אותו כמו לא יודעת מה. אני מבינה שאני מחפשת בחור מעניין שיעורר אצלי עניין ואתגר אבל מבינה שזה לא בריא כלל.למה החיפוש המתמיד לאחר האתגר? אני מניחה שלאחר שאשיג את מה שארצה מהבחור האתגרי אאבד את העניין שלי בו בסוף...זה כמו גברים שצדים בחורה מסויימת לאחר תקופה ארוכה ואז מאבדים עניין...האם העניין קשור להערכה עצמית ? אם כן איך עובדים על זה?מה עליי לעשות?תודהאולי

ד"ר אורן חסון
מה בדיוק הוא זה שמעורר בך עניין?
21.09.2011 • 16:00

שואלת יקרה,
לא כתבת את גילך, וזה יכול להועיל. לשאלתך: מאד קשה לדעת מה בדיוק עורר בך עניין בבחור הקודם. האם העובדה שיש בו תכונות יוצאות דופן, או העובדה שהוא מרר את חייך? לפעמים דווקא גברים "מניאקים", נראים טוב יותר בעיני נשים ממה שהם באמת, בגלל שהם מהווים אתגר. וכשגבר כזה מהווה אתגר, את עלולה להאדיר את טיבו כדי להצדיק את העניין שלך בו.באופן כזה או אחר, יתכן מאד שזה קשור להערכה עצמית, אלא שהשאלה היא באיזה אופן בדיוק: האם משום שהתגברות על אתגר (בעיקר כזה שנשים אחרות לא הצליחו להשיג) גורמת לך לתחושת הצלחה? האם משום שאת זקוקה להישג הזה כדי לשקם את התדמית שלך בעיני עצמך? האם משום שגבר שלפעמים הוא טוטלי ואוהב אותך הכי בעולם נותן לך את התחושה הזו שאת אחת וייחודית, גם אם כמה שעות אחר-כך הוא מאכזב אותך באופן טוטלי עד כדי תחושת השפלה? יש כמה וכמה אפשרויות. אם את רוצה ללמוד את עצמך יותר, ולהבין מה בדיוק עושה לך את זה ומדוע, ואולי גם, בעקבות כך, להגיע לתובנות של מה שבאמת מתאים לך, ואיך לממש את זה, כדאי ללכת ליעוץ פרטני, ולעבוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083