אמון, פרטיות ויחסים: מה עושים?
דניאלה
חיטוטים
⌄
שלום רב,
לצערי הרב, בשנה וחצי האחרונות תפסתי את בעלי בוגד בי פעמיים עם 2 נשים שונות. בשתי הפעמים תפסתי את הבגידות "על חם" בזמן שהן קרו. בפעם הראשונה, מדובר היה ברומן עם מישהי בעבודה - גיליתי את הבגידה אחרי שחיטטתי לו במייל. היה אז פיצוץ גדול- אבל החלטנו לחזור והלכנו ליעוץ זוגי, ונראה היה (לי לפחות) שהולך לנו ממש טוב. לפני חודשיים חיטטתי לו בנייד, ושוב גיליתי התכתבות מחשידה עם חבר שלו, ולאחר עימות הוא הודה שהוא בוגד בי שוב. כמובן שאני שבורה והרוסה מהמצב. הוא נמצא כרגע בטיפול פרטני, ואנחנו שוקלים ללכת לטיפול זוגי (אנחנו נשואים +2).מה שכן, על אף שהוא לוקח אחריות על 2 הבגידות, הוא מרבה לדבר על הפגיעה העצומה שהוא חווה, לדבריו, באובדן הפרטיות שלו, כשחיטטתי בסמסים ובמיילים שלו. אני, מצידי, פשוט לא מסוגלת להתחבר לטיעון הזה, שאלמלא החיטוטים- לא הייתי מגלה על הבגידות הללו, ופשוט נראה לי שהוא מנסה להאחז במשהו על מנת להראות שהוא גם סוג של קורבן בכל הפרשה האיומה הזו.ברור לי שכרגע יש לנו צרות רציניות בהרבה מאלה, אבל אשמח לשמוע את דעתך בסוגיות הפגיעה בפרטיות.תודה!
ד"ר אורן חסון
נתינת אמון, וחדירה לפרטיות
⌄
דניאלה יקרה,
טיפול יכול להועיל, ובתנאי שאישך באמת רוצה. מצד שני, בשל החשאיות של הטיפול הפרטני, הריהו משהו שאין לך שליטה בו, וגם לא ביקורת ולא ידיעה על מה שקורה. ואם יש דברים ביניכם המשפיעים על כך, וסביר שכך, היה אולי נכון יותר ללכת ליעוץ זוגי יותר מאשר לטיפול פרטני. אבל מכיוון שהתחיל בו, תני לזה צ'אנס. בהחלט יכול להיות שהוא לוקח את האחריות, ומטפל בזה.לגבי חלוקת האחריות: מובן מדוע זה מקל עליו במסגרת היחסים שביניכם, שכן אם גם את לא בסדר, אז יש גם לו כוח ואמירה בזוגיות, ואם רק הוא לא בסדר, קשה יהיה לו לבוא בטענות על כל דבר ועניין שהוא, כי "מי הוא שידבר". כשהוא מאשים אותך, לכאורה יחסי הכוחות ביניכם מאוזנים יותר, או לפחות מה שאת לומדת מזה הוא שכך הוא רוצה לראות זאת. וזה בדיוק אחד העניינים שבגללם ייעוץ זוגי יכול היה להועיל, כי יש בכך רמז למאבק כוחות ביניכם שיש ליישב אותו, ובדרך כלל בדרך של שיפור התקשורת שביניכם. ובכל מקרה, הרי כל דבר צריך להיבחן לגופו. הוא צודק בעניין הפרטיות, אבל פרטיות ניתנת כאשר יש אמון. מן הסתם, בדקת כי לא היה לך אמון בו, ולמרבה הצער, גם בצדק. לולא היית מוצאת משהו, טענותיו היו חזקות יותר – ומכאן הסיכון שבחדירה לפרטיות של בן או בת הזוג. באופן רגיל – מומלץ לתת אמון. באופן לא רגיל –לא תמיד קל להתמודד עם נתינת אמון.