מה לעשות: שאלות על קשר
סש
שאלה עבור חברה
⌄
שלום,
יש לי חברה שמגיל 14 הייתה בזוגיות במשך 7 שנים. אחרי חמש שנים הרגישה לא טוב במערכת היחסית ועדיין לא יכלה להיפרד ממנו, רק כעבור שנתיים הצליחה להגיד לו את זה. הם גרו אז ביחד, והמשיכו עוד לגור ביחד עד שזה כבר היה בלתי נסבל והוא עזב את הדירה. כעבור שנה היא התחילה לצאת עם בחור אחר, עברו לגור ביחד מהר מאוד, כל הזמן הזה היא הרגישה שהוא בן אדם קר, טכני מדי והם לא הסתדרו רגשית, אבל היא לא הצליחה להיפרד ממנו עד שהוציאה את זה ממנו. שניהם סטודנטים ומאוד כל מיני שיקולים הם בינתיים נשארו לגור ביחד. ישנים בחדרים נפרדים, האוכל במקרר מחולק וכו אבל היא מרגישה שצריך להיות משהו שיסמן את סופו של הקשר כי היא מבולבלת...
מה אפשר לעשות במצב הזה?
ד"ר אורן חסון
מה לעשות: מי לעשות?
⌄
סש יקרה,
אפשר לעשות הרבה, כמובן, כמו לעזוב את הקשר הזה, ולעזוב את הדירה, למשל. ממילא כפי שאני מבין הקשר כיום הוא טכני לגמרי. אלא אם אי אפשר. ולא כתבתי למה אי אפשר. ואני שואל את עצמי אם כשאת שואלת מה אפשר לעשות במצב הזה, את מתכוונת למההיאיכולה לעשות או מהאתיכולה לעשות? לגביה, אני לא יודע מה מגביל אותה. האם זה מצב כלכלי, האם זו הבדידות? האם זה הריחוק של ההורים? מה קורה בקשר שלה עם ההורים? האם יש לה מהם גיבוי ותמיכה? אולי כרגע היא בסידור של נוחות, כמו שותפים לדירה בלבד, או שיש בזה גם אינטימיות מינית שאולי היא לא רוצה בה? ואולי היא כן רוצה בה, עד שתתארגן מספיק כדי להגיע לקשר הבא? האם את היחידה שתומכת בה? ואם כן, יתכן שזה מתחיל קצת להכביד עליך.