מה לעשות עם אקסית בקשר?

תאריך פנייה: 14.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מורי
חבר שלי בקשר עם האקסית-לד"ר אורן חס
14.10.2010 • 16:21

הי, שמי מורי, בת 25. יש לי חבר זה שנה וחצי ואנחנו גרים ביחד.הסיפור שלי מתחיל בכך שלחבר שלי הייתה חברה שהוא ממש אהב, והיא זרקה אותו בשביל מישהו אחר. שניהם (האקסית והחבר שלה) טסו יחד לחיות בארה"ב זמן קצר לאחר מכן (יש לחבר שלה אבא בארה"ב). חבר שלי הכיר אותי כשהוא עוד היה שבור מאוד מהאקסית, כחודשיים לאחר שהיא עזבה אותו. בתחילת הקשר שלנו היא עוד הייתה בארץ וראיתי אותה קצת פעמים (היא מהחבר'ה של החבר שלי) ואז היא עזבה.לאחר כמה חודשים (כשהיינו חצי שנה בערך ביחד) היא באה לביקור בארץ (בלי החבר שלה). היה מפגש של כל החברים לכבודה והחבר שלי לא הזמין אותי. מאוד מאוד נעלבתי מזה, וזה היה סיפור בזמנו. אז הוא גם סיפר לי שהוא בקשר איתה במייל.היום במקרה היתי צריכה להיות במייל של חבר שלי ומכיוון שבדיוק דיברתי עליה אתמול, פתאום נזכרתי בזה ועשיתי מעשה לא יפה - בדקתי התכתבויות שלו איתה.מתברר שיש, ודי הרבה..פתאום מתברר לי שלאורך כל הקשר הוא בקשר עימה במייל (לא בתדירות גבוהה, בערך פעם בחודש). הם מדברים קצת עליי, אבל לא הרבה.. פעם הוא סיפר לה משהו שהוא היה די מאוכזב ממני באיזה משהו.. והיא אמרה לו שלדעתה אני חמודה למרות שהיא ממש לא אובייקטיבית.. וכו' וכו'..חוצמזה שהם גם בקשר בטלפון ובסקייפ (כנראה פעם בהרבה זמן אבל עדיין).לפעמים יש להם מיילים סתם של התכתבויות שטחיות ולפעמים הרבה יותר עמוק מזה..והכי כואב לי שהוא רשם לה 'מתגעגע', 'חיבוקים' וכו', וכשהיא באה לארץ אז הם ממש רצו להיפגש ולראות אחד את השני 'אחד על אחד' וזה היה בשבילם ממש חשוב.אני לא גאה בזה שחיטטתי לו ואני חושבת שזה גועלי מאוד אבל פשוט עשיתי את זה. חששתי, וכנראה גם היה לי ממה לחשוש..כל זה ממש מאכזב אותי. זה קרה כשאני הייתי איתו. מצד אחד אני באמת יודעת שהוא אוהב אותי ומצד שני אני מרגישה שאני לא יכולה לסמוך עליו. נורא קשה לי עם זה שהיא חשובה לו ברמה הזאת והוא בקשר איתה. אני לא יכולה לדמיין מה היה קורה אם היא הייתה בארץ.. אני חושבת שהייתי מזמן נפרדת ממנו בקצב הזה. ואם זה ככה - אז למה שהיא נמצאת בחו"ל זה אמור להיות שונה? הרי זה סתם פתרון נוח ונעים אבל לא באמת פתרון של הבעיה.עוד דבר: מבחינתו להסתכל ולחטט במייל זה דבר בלתי נסלח, ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו: להגיד לו? לכעוס עליו? להתחיל לחקרו אותו בנושא? (אני יודעת שהוא לא יהיה כנה איתי כי מאז שכעסתי עליו אז - כשהוא לא הזמין אותי - הוא לא מדבר עליה לעולם..) הכנסתי את עצמי למלכודת..אני חייבת עצה, אני ממש מבולבלת. אני לא יודעת אם להניח לזה. וגם אם אניח לזה - זה יהיה לי כל כך קשה..אשמח מאוד לתשובה ממכם, מצפה לתשובה, מורי

ד"ר אורן חסון
לחשוף או לא לחשוף....
14.10.2010 • 23:22

מורי יקרה,
הבעיה העיקרית שלך היא מה לעשות עם הידיעה שהחבר שלך לא חי באי מבחינה רגשית, ושעדיין יש לו פינה מיוחדת לאקסית שלו. אין לך הרבה מה להתעמת איתו, כי את יודעת בדיוק מה המצב. והשאלה היא מה עושים עם המידע הזה. ובעיקר, את רוצה לדעת עד כמה את חשובה לו. סצינה, אם תעשי כזו, עלולה לתת לך את המידע הזה, לטוב ולרע. כי גם בלי שום קשר לאקסית שלו, הוא עלול להגיד לעצמו שהוא לא רוצה חברה קנאית שכזו, או חטטנית שכזו, ולכן זה סיכון. מצד שני, אולי הוא ירצה אותך מספיק כדי להתגבר על זה, אבל תהיה לו נקודה משמעותית כנגדך, בכל פעם שיעלה ביניכם ויכוח משמעותי הקשור לעמדות כוח ולצדק. במילים אחרות, כנראה שתחלישי את מקומך בקשר. קחי את זה בחשבון.השאלה אם את יכולה לומר לעצמך שלמרות הקשר שלו איתה, שאינו אינטנסיבי, ולמרות שיש לו משהו רגשי כלפיה, בסופו של דבר את היא זו שאיתו, והיא תישאר האקסית המיתולוגית. וככל שיהיה לכם טוב יותר ביחד, הרגשות כלפייך יתחזקו, וכלפיה ידעכו.אין ספק שהיה רצוי, מבחינתך, אם הוא היה מגיע ללא הסטוריה. אבל זה מה שיש, וההחלטה היא שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083