אמון בבן זוג: איך להפסיק להיות עם היד על הדופק

תאריך פנייה: 14.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דורית
חילוקי דיעות
14.10.2010 • 12:47

ד"ר אורן חסון שלום רב.אנ אנסה לתאר את הבעיה בקצרה.אני בת 20 ובן זוגי בן 23.אנחנו חברים שנתיים ויש לנו הרבה חילוקי דיעות ורובן על חוסר הפרטיות של בן זוגי. היו מקרים בעבר ש"עקבתי" אחריו מבחינת הסטורית גלישה ופלאפון ולא הסתרתי זאת ממנו. אפילו שאלתי אותו מי זה בן אדם מסויין שהתקשר. מבחינתו זה מפריע לו שאני מסתכלת לו בשיחות בפלאפון ואף שואלת על זה שאלות והוא מסרב לענות על שאלות טיפשיות. אני לא יודעת למה האמון כזה נמוך!! למרות שלא היתה לי סיבה לא להאמין לו גם לאחר ה"בדיקות". בגיל 17 היה לי בן זוג אחר שבגד לי ולכן אני מעדיפה להיות עם יד על הדופק. אני לא מאמינה שזאת דרך נכונה אבל זה המצב כרגע ולא הצלחתי לשנות אותו.מבחינתו מפריעות לו השאלות והחקירות מצידי, אני מבינה אותו אבל קשה לי להמנע מזה..חוץ מזה שהרי אין לו מה להסתיר ממני אז אני צא מבינה למה קשה לו להיות איתי בשקיפותאנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ורוצים להסתדר אך שנינו עקשנים ולא מוצאים פתרוןהאם יש דרך לפתור את זה?

ד"ר אורן חסון
סבלנות, אורך רוח, וקרדיט לך ולו.
14.10.2010 • 23:08

דורית יקרה,
היחסים הרצויים הם שאת לא תיכנסי לפרטיות שלו, ושלו לא יהיה מה להסתיר. את יכולה לקחת אחריות רק על הצד שלך. זה לא קל להפסיק להיות עם היד על הדופק. אבל הדרך הנכונה לעשות זאת היא לעבוד על עצמך דרך האמירה שאם יתברר, בסופו של דבר, שהוא בוגד בך, אז הוא לא ראוי לך ותחפשי מישהו אחר. ועד אז, לתת לו את הקרדיט שראוי לתת לכל גבר שהוא בן זוג שלך. כי את לא מסתפקת בבן זוג שלא ראוי לתת בו אמון. כדי להגיע לכך, את צריכה לעבוד על עצמך, ועל הציפיות והדרישות שלך מעצמך. ואם תצליחי, תהיי גם בת זוג מוצלחת וראוייה יותר, ולפחות את זה את יודעת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083