מה לעשות במערכת יחסים? עצות ושיקולים
מירה
דיסוננס קוגנטיבי
⌄
שלום.
היה לי חבר במשך שנתיים וחצי, לפני כחודש נפרדנו. גרנו ביחד כמעט 10 חודשים לפני הפרידה.אני נמצאת בקונפליקט עצום בין אם לתת לו הזדמנות נוספת או להמשיך הלאה בחיי כפי שכביכול עשיתי.הוא בחור כבן 25, ילד מוכה, שבא ממשפחה לא תומכת.במשך כל הקשר תפסתי אותו לא פעם משקר לי בעיניין עישון חשיש(שזה מבחינתי דבר אסור) וכל פעם ניצבתי בפני דילמה קשה אך משום מה נתתי הזדמנות נוספת. הוא תמיד טען שאם לא הייתי כ"כ אנטי נגד החשיש אז לא הייתה לו שום סיבה לשקר לי. לפני כשנה נתתי לו אולטימטום- או אני או החשיש. הוא בחר בי והתחייב להפסיק.אך לפני כחודש וחצי הוא אמר שיש לו משהו שיושב לו על הלב, הוא נפתח בפני ואמר לי שבעצם אף פעם לא הפסיק לעשן ובזמנים שלא הייתי נמצאת הוא היה הולך לחבריו ומעשנים יחד,אמנם בתדירות קטנה משהיתה פעם. (פחד לספר לי כי חשש מהתגובה שלי). הוא גדל ברחוב ויצר לו מעגל חברים לא מהמעלה הראשונה, כוונתי היא שאני לא כ"כ מחבבת את חבריו ואפילו בזה לחלקם.אני קיבלתי את זה קשה מאוד ורציתי להפרד, לקחנו כמעין הפסקה של כשבועיים ולאחר שהוא שכנע אותי שהוא הבין את טעותו החלטנו לנסות שוב. באותו שבוע שחזרנו גיליתי שהוא הסתיר ממני דבר נוסף- קשר (ידידותי לטענתו ) עם בחורה שחיזרה אחריו. אני חשבתי שעולמי חרב עלי מכמה סיבות: א. אין לו ידידות כי הוא לא מאמין שאין מתח מיני בין גבר לאישה . ב. הוא לא סיפר לי על זה אלא גיליתי זאת .אני באותו היום חתכתי את הקשר בינינו כי כעסתי עליו ונפגעתי. גם אם אכן הוא צודק והקשר היה ידידותי בלבד דבר זה לא נותן לי מנוח, אני מפחדת שתמיד ישקר ויסתיר ממני דברים. לטענתו הוא לא סיפר כיוון שחשש מתגובתי ולכן העדיף להסתיר זאת.(אני יודעת שהוא לא אחד שיבגוד כי הוא פשוט לא מסוגל.)דבר נוסף- הוא הרבה פעמים משקר לאנשים שקרים לבנים במקום לאמר את האמת , לטענתו אלו משקעים מהעבר שלו - בילדותו הוא נאלץ לשקר כדי לא לחטוף מכות.אנו לא ביחד כבר חודש, אבל הוא התקשר אליי כמה פעמים והתחנן בפני שאתן לו צאנס אחרון להוכיח עצמו בפען האחרונה,אמר כי הוא התבגר מאז, הבין שעליו לאמר את האמת תמיד, הבטיח לא להסתיר דברים ותמיד לספר, הוא הבטיח להשקיע בי ובקשר(פה עליי לציין שהוא לא היה מפנק אותי במתנות או בדברים אחרים), אמר שיעודו זה רק לעשותי מאושרת.אג"ב הוא אמר לי שהפסיק לעשן והוא עושה זאת עבורו בין אם אחזור או לא וטען שתרבות העישון היתה מובילה אותו להתנהגות שיקרית שכזו.אני אוהבת אותו, קשה לי לא להיות איתו, עם כל מגרעותיו החיים הפכוהו גם לאדם עמוק מבין מקשיב סולח ואוהב.אשמח לשמוע את חוות דעתך- האם אדם יכול לשנות את דפוס ההתנהגות שלו ובאמת להשתנות ולהיות אמין?אני מתחבטת במחשבות- השכל אומר לי שהוא לא טוב בשבילי אבל הרגש רוצה אותו בחזרה, ועכשיו שהוא מבטיח שאגלה אדם אחר הקונפליקט הזה מתחזק.תודה רבה .
ד"ר אורן חסון
אף החלטה אינה סופית
⌄
מירה יקרה,
קשה לי לתת לך תשובה ברורה על השאלה מה לעשות. אם את שואלת אם הדגם הזה שלו יחזור על עצמו, יש להניח שבתנאים מתאימים (או בלתי מתאימים) כן, והשאלה לכן היא באיזו הסתברות ומתי. מוטב שתפני את השאלה למדור פסיכותרפיה.לגבי החלטה שלך מה לעשות, קשה לשים את עצמי במקומך כשאני יודע הרבה פחות עליו ועל הצדדים הטובים שאותם את אוהבת, וגם כשאני לא יודע כמעט דבר עלייך, על התחושות שלך ועל התחושה שלך ביחס לאפשרות להתחיל שוב. זה שהייתם ביחד שנתיים וחצי, רק מחזק את הקשר אליו ואת הרגשות כלפיו, וגם מרדים אצלך את התחושות של איך זה להיות מחוזרת, ואיזה עוד אפשרויות צופנת לך הפרידה ממנו. שקללי את כל מה שיש ומה שהיה, התייעצי גם עם חברים/ות ומשפחה, ותחליטי בעצמך בסוף התהליך. ואת מבינה שממילא אף החלטה אינה סופית.