מה לומר לבן הזוג על מחויבות?
שרה
אנא עזרתך- לתת צאנס לזוגיות
⌄
ד"ר חסון שלום,
אני בת 40 והגבר שאני אוהבת הוא בן 41,אנו מכירים 3 שנים אוהבים ונהנים זה בחברת זה, אך משהו חסר כי הקשר לא ממריא למרות רצוני.בתחילה הוא הציע לי לגור עימו, ולא הסכמתי עקב מסורת משפחתית,בחצי שנה אחרונה הוא התרחק ומעדיף להכיר נשים אחרות, ולכן נפרדנו בהבנה ( כי הוא רוצה להתאהב באחרת ומחפש, טוען שאוהב אותי אך לא מאוהב ) יחד עם זאת כל השנתיים האחרונות היה שותף לנסיון להרות, כשהתנאי שלו היה שאין מחויבות זוגית בינינו. כעת אני בהריון ממנו אך הוא לא יודע עדיין,בכל זאת מאחר ואנו אוהבים ויש המון יפה וחיובי בקשר בינינו כולל חברות איכפתיות תקשורת משיכה הנאה, שפה משותפת, ועוד- לאור כל זאת הייתי רוצה לתת צאנס לקשר הזוגי בינינו- האם יש סיכוי להביא אותו ליעוץ זוגי - ואם כן איך עושים זאת- מה עליי לומר לו כדי שיבין שהוא והקשר עימו מאוד חשובים לי, והייתי רוצה שיתן צאנס לאהבה שלנו,אנא עזור
ד"ר אורן חסון
ליצור זוגיות מחוייבת יותר
⌄
שרה יקרה,
את שואלת מה עליך לומר לו כדי שיבין שהוא והקשר איתו חשובים. אני חושב שהדבר הנכון הוא לומר לו שהוא והקשר שלכם חשובים. אני לא בטוח שאפשר לומר זאת אחרת וטוב יותר.אבל לפי דבריך, יכול להיות שהוא ירצה לממש את אי המחוייבות, ואת צריכה לקחת את זה בחשבון, כשאת הולכת לדבר איתו. הבעת אכזבה גדולה מדי עלולה להרחיק אותו, ואילו אם תגידי לו מה שיש לך להגיד, כולל את זה שאת סוף סוף בהריון, ותתני לו להתבשל על זה במקום ללחוץ אותו, יכול רק להועיל. תני לו אפילו מרווח זמן של שבוע-שבועיים לעכל, ולחשוב איזה חלק הוא רוצה לקחת בחיים שלך ושל הצאצא שיבוא. ככל שתלחצי פחות, כך יש סיכוי טוב יותר שהוא ירצה להיות חלק חשוב גם מחייך בעתיד.