מה לא לצפות מההורים
לילך
מעבר דירה?
⌄
לד"ר חסון שלום,אנחנו גרים בעיר קטנה ולא כ"כ מטופחת, בסמיכות לישוב בו גרים הורי בעלי. באנו לגור לידם לפני כשלוש שנים, כי קיוותי שתהיה עזרה עם שני הילדים (1,5). אבל קיבלתי מעט מאוד עזרה, היום העזרה היחידה שאני מקבלת זה הוצאת הגדולה יום אחד בשבוע מהגן. הילדות מאוד אוהבות לבוא לבקר שם, הבעיה שהם לא מזמינים, ואם אנחנו באים מיוזמתנו אז הרבה פעמים הרגישים לא רצויים. למשל בחופש הגדול שהיה שבוע הפסקה בגן הם אפילו פעם אחת לא הציאו שנביא את הילדים אליהם או שנבוא לבקר. הם שניהם עובדים גם אחה"צ, אבל זה לא מונע מהבת שלהם שגרה מרחק הליכה מהם, כל היום להיות אצלהם. מתחשק לי לעבור לעיר גדולה, אם הרבה אפשרויות לילדים (וגם לי) מבחינת חינוך,חוגים,בילויים, חברה של הרבה ילדים ומבוגרים.אבל ההתלבטות היא כי יכול להיות שתהיה הרחבת בנייה בישוב שלהם לדור המשך. השאלה האם לתת צ'אנס אם תהיה שם בניית המשך? לפחות למען הילדים כי הם נהנים בישוב הזה (כרגע לפחות...)ובטח יהיו עוד משפחות עם ילדים קטנים, כי יש לי הרגשה שגם אם אגור מהם מרחק הליכה, ארגיש אתם לא בנוח ואולי מתוסכלת ובודדה, או כבר עכשיו לעשות את המעבר לעיר "הגדולה" ולתת לי ולילדים את האפשרויות הרבות שהעיר יכולה להציע?אשמח מאוד לשמוע את עצתך.
ד"ר אורן חסון
כשאין מה לצפות מהחם והחמות
⌄
לילך יקרה,
אם את לא מקבלת מהם תחושה של נדיבות, הניחי להם, ותפסיקי לעשות חשבונות. הם לא ישתנו, ויהיה לך הרבה יותר קל אם תפסיקי לצפות מהם שישתנו. הם לא. ומכאן, כאשר את מחליטה אם להשאיר בישוב זה או לא, קחי כנתון את העובדה שאין לך מה לצפות מהם, בין אם תהיי בית מהם או בקצה השני של העיר. וגם, את מה שהילדים שלך יחוו כאן ושם, וכן בן זוגך. כי כשלהם טוב, גם לך טוב יותר.