מגע וזוגיות: הבדלים בצרכים
נעה
בעיה בחיי המין
⌄
ד"ר חסון שלום.
אני פונה אליך מכיוון שאני בבעיה ואני לא יודעת כיצד אני פותרת אותה.אני בת 26, נראת טוב מאוד (לדעתי) ויש לי חבר כבר שנה וחצי. הוא צעיר ממני בשנתיים, אך הדבר לא מפריע לנו. הבעיה העיקרית שלי היא שחיי המין שלנו ממש לא מזהירים... התדירות שבה אנו מקימים יחסי מין היא כפעם בשבוע במקרה הטוב, וזה מציק לי עד מאוד. הוא לא החבר הראשון שהיה לי והייתי במערכות יחסים רבות וארוכות ועם אף אחד מהם לא היתה בעיה. דיברתי עם בן זוגי על העניין מספר ומספר פעמים והוא פשוט פותר אותי בטענה שהוא מודע לכך והבעיה היתה גם עם החברות הקודמות שלו ושאין ברירה אלא לקבל את זה. הבעיה היא שאנו חושבים על העתיד ולהקים משפחה ואני לא יודעת אם אני אוכל לחיות עם גבר שלא מספק את הצרכים שלי. הוא טוען שכל הגברים ככה וזה לא קשור למשיכה, אלא שפשוט אחרי כמה זמן שביחד היצר המיני לבן זוג דועך ושזה לגיטימי. אני לא רואה את זה כך בכלל. ראוי לציין אולי שבן זוג מאוד שמרן בכל הנוגע למין ואני יותר "מנוסה" ממנו בכל היבט.לטיפול הוא לא מוכן ללכת ומסרב לכך בתוקף. אני מיואשת ומתוסכלת. ליד גברים אחרים אני מרגישה מושכת וסקסית ועל ידו בגלל המצב, הביטחון שלי החל לרדת ואני כבר לא מרגישה יפה בכלל. מה עוד נותר לי לעשות??
נעה
בעיה בחיי המין
⌄
חשוב לציין שהוא מרעיף לי מחמאות כל הזמן, מחבק מנשק ואומר לי תמיד שאני הבחורה הראשונה שהוא מסתדר איתה (הוא לא אדם קל) וכמה כיף לו איתי ושהוא אוהב אותי עד כלות נשמתו
ד"ר אורן חסון
צרכים ופערים
⌄
נעה יקרה,
אנשים שונים ביכולת שלהם ובצורך שלהם במגע. תארי לעצמך התפלגות פעמון כזו, שבצד שמאל יש אנשים שצריכים כל הזמן לגעת, ובצד ימין אנשים שקשה להם מאד במגע, והם מתרחקים ונרתעים ממנו. באמצע קיימות כל האפשרויות האחרת. גברים נמצאים יותר בצד ימין בענייני מגע ונשים יותר בצד שמאל, אבל עם חפיפה גדולה ביניהם (נגיד, כמו הבדלים בגובה בין גברים לנשים). להפך הדבר במיניות, אגב, וכאשר גבר הוא מיני אבל לא אוהב מגע, הוא מוכן לגעת יותר רק כאשר מדובר ביחסי מין. בן הזוג שלך נמצא נמצא יותר בצד ימין, כנראה גם במיניות, אם כי לא במגע. כאשר הנטיה לגעת נמוכה יותר, פעמים רבות יש גם בריחה מאינטימיות של קירבה ושיחה, ובכלל זה גם מחמאות ומבטים, כדי שלא להגיע לזה כאשר הם לא רוצים, אבל את זה את לא רואה אצלו. הסך הכל הוא מה שאת קוראת "חום ואהבה", ואולי "תשוקה". וכשאת לא רואה את זה מצידו, למרות שאת יודעת שזה ישנו אצל אחרים, את מפרשת זאת כאילו הוא לא רוצה אותך ולא נמשך אליך. הפרשנות הזו כנראה אינה נכונה, אבל יחד עם זאת, גם הצורך הרגשי, ואולי גם המיני שלך אינו מתמלא. מבחינתו, נראה שהוא נוטה להדחיק את זה, כי חשוב לו להיראות בסדר. טיפול יכול לסייע לכם, ולפחות חלקית, בין אם דרך שינוי כלשהו במיניות שלו, ובין אם בהבנה ובקבלה שלך. בלי זה, תצטרכי להחליט מה את רוצה. צר לי.