מגיע לך יותר בזוגיות
רוני
מתוסכלת
⌄
דר' אורן שלוםאני בת 25 לפני כשנתיים התחלתי לצאת עם מישהו שגדול ממני בכמה שנים דרך הכרות מוקדמת של 3 שנים לערך,תמיד ידעתי שיש לו בעית מחויבות זה דבר שהוא לא הסתיר אף פעם היינו בהתחלה כמה חודשים יחד ורציתי כבר לעלות איזשהי מדרגה בחינתו הקשר שהיה לנו שכלל פגישות בערבים בלבד שזה יום כן יום לא, לא היה מוכן לשמוע על להכיר את מישפחתי ולהפך.נפרדנו לתקופה קצרה וחזרנו בתוענה שהוא עוד אוהב ומיתגעגע ושוב ניפרדנו ושוב חזרנו והכל רק בגלל בעיית המחויבות שלו,וכך זה במשך שנתיים וחצי,הבעיה היא שאני פשוט לא מסוגלת להרפות ממנו,אני אוהבת כמו שלא הכרתי,אבל בתוך תוכי אני יודעת שזה לא זה כי הוא טיפוס קר לא מפרגן לא מראה חיבה כמעט בכלל,אבל בכל זאת קשה לי להרפות.הגעתי לצב של דיכאונות לא מרכזת בעבודה ונורא מרחפת.מחפשת יעוץ אם אפשר לשנות אותו ולהישאר איתו או ש....אודה לך אם תענה לי וגם לכל מי שמוכן ליעץ לייום טוב
ד"ר אורן חסון
מגיע לך יותר מזוגיות רעה
⌄
רוני יקרה,
נקלעת לזוגיות לא מוצלחת, ובעיקר משום שאת לא מפרגנת לעצמך. אם תביני שמגיע לך יותר, תדעי לדרוש יותר מעצמך. הקשר של דחייה ומשיכה לא עושה לך טוב. אני לא בטוח שאותו את אוהבת, כמו את הפחד מכך שהוא לא ירצה אותך, או את השיאים הבודדים בהם הוא אומר לך שהוא אוהב אותך, ושבהם את מרגישה שניצחת ושהצלחת להגיע אליו, ומרגישה מאושרת לרגע. אבל את הרי יודעת שהשיאים האלה הם זמניים בלבד. מגיע לך יותר, רוני. אל תחפשי לשנות אותו, חפשי להתחזק כדי להיות מסוגלת להיות לבדך לזמן מה, וכדי להבין שאת יכולה ליצור לעצמך "לבד", שיהיה טוב יותר מה"ביחד" הרע הזה. ואחר-כך, בסופו של דבר, תוכלי לתכנן ולבנות לך ביחד אחר, טוב יותר.אם קשה לך כל זה, לכי לטיפול פסיכולוגי. מגיע לך יותר ממה שיש לך עכשיו.