מבטים בזמן שיחה - מה המשמעות?

תאריך פנייה: 11.12.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
חן
אין קשר עין
11.12.2005 • 13:41

איך מתמודדים עם בעייה כזאת,שהיא מאד כואבת וקשה לי. יש לי ילדים נשואים, כשהם באים אלינו עם נשותיהם בשבת, אנו יושבים ליד שולחן אחד, בעלי אך ורק מפנה את פניו אליהם,מדבר איתם, מתעלם לחלוטין ממני,הנימוס מחייב גם להעיף מבט לעיתים אלי לא כן? , לתת לי הרגשה שאני גם נמצאת. הוא מתנהג כאילו אני לא נוכחת במקום. אני מאד שמחה שהוא שותף להם בהכל, מדבר איתם, איש שיחה, אך זה לא מנומס כשהוא מדבר להביט אך ורק אליהם ואלי הוא מפנה מבטו או את הגב.דיברתי איתו על זה, והוא ממשיך בשלו. גם כשאני מדברת איתו, רוב הזמן הוא עונה לי או מקשיב לי כשהוא מביט הצידה. אני מרגישה זלזול, והוא גורם לי פשוט לשנוא אותו. הוא איש פתוח לאחרים, לסביבה, מגלה בהם התעניינות מירבית, אני בקושי רב מאד מקבלת תשומת לב ממנו . אך כלפי אני צריכה תמיד לחלוב ממנו מילים שישתף אותי במה שדיבר עם אחרים- זה בקושי עובד. הוא גורם לי להתרחקות יותר ויותר. רוב שנות נישואי אני מרגישה אישה-בודדה-עזובה. למרות שהוא דואג לי פיזית, כלכלית, אך נפשית כלל וכלל לא. בקיצור: אם אני נמצאת ביחידות איתו, אז איכשהוא אני מקבלת ממנו קצת תשומת לב, וכשאנו נמצאים בחברת אנשים- אני פשוט לא קיימת. הוא מתעלם ממני. הוא אומר לי שהוא לא עושה זאת בכוונה, ולא בשליטתו. אך דפוס זה חוזר על עצמו כל פעם. אני שונאת להיות לידו בחברת אנשים. כי אז הוא מתייחס אלי כאל עב"מ. מדוע זה כך ואיך אפשר לשנות התנהגות זו שמשבשת לי את החיים, את הבריאות, את המצב רוח , ובאותו רגע שהוא מתעלם ממני בכל מצב: אם באים אנשים אלינו, או שהוא פוגש אנשים אחרים, הוא בדיבורו אינו מפנה מבט אלי, גם כשאני שואלת אותו משהו, במקום להביט בי, הוא מביט באחרים כאילו שאחרים שאלו- אני מרגישה זלזול אדיר- אני מרגישה טינה עזה שאין כמותה כלפיו. אני נורא כואבת ונורא במצוקה.-תן לי עיצה, פיתרון אם יש ומדוע זה קורה.?????? - רב תודות - חן.

ד"ר אורן חסון
חוסר תשומת לב, במבטים
11.12.2005 • 22:01

חן יקרה,
אני מבין שאתם נשואים שנים רבות. אני גם מניח שכאשר הוא מדבר אל אחרים הוא מתבונן בהם ישירות, ושאחרת לא היית מעלה את זה (יש אנשים שמתקשים להביט ישירות בעיניים של מי שמדבר איתם). אני מבין את העלבון שלך, אלא שהסיבה האמיתית להתנהגות שלו לא ברורה מספיק. לא ברור לי, למשל, אם הוא עושה את זה במכוון כלפייך, דווקא כי זה מפריע לך, או שיש לו איזו שהיא בעיה אחרת, פיזיולוגית למשל (של שמיעה או אחרת), או בעיה נפשית איתך, שאינה מכוונת, אלא שהיא תוצאה של בעיה ביחסים ביניכם.אני לא מכיר הרבה מטפלים זוגיים שמבינים היטב בעיות של קשב במבט, ואת המשמעות התקשורתית של מבטים. אם אתם מתגוררים באזור המרכז, אתם מוזמנים לפנות אלי. אם לא, לכו לטיפול זוגי אחר, כדי לבחון את היחסים ביניכם ולהבין מהיכן נובעים קשיי התקשורת ביניכם. נראה לי שאת מתארת משהו שהוא הרבה יותר חריף מאשר בעיה של מבטים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
כוכבית
אין קשר עין
15.12.2005 • 14:17

חן,אולי יש משהו בזוגיות שלכם שמפריע לו. אולי יש לו בעיה שהוא לא מסוגל לדבר עליה איתך. וזה מתבטא בזלזול כלפייך. למרות שאינך יודעת מה הבעיה ואם קיימת. אני הייתי הולכתת איתו לטיפול.בהצלחה