מגורים משותפים: מתי להעלות את הנושא?
יעל
מעבר דירה
⌄
שלום,
יש לי חבר כמעט שנה וחצי, לאחרונה הועלה אצלו הנושא של מעבר דירה בשל נוחות לעבודה. אני עוד מעט מתחילה ללמוד גם באזור עבודתו וחשבתי שאפשר לעבור לגור יחד.אני מאוד רוצה בזה ולדבר איתו על זה, הבעיה שאני בחורה שמאוד קשה לה לדבר על דברים מסוג כזה, וגם די חוששת מתגובתו בעניין.אשמח לעצה איך לפנות אליו ואיך לדבר איתו על העניין.תודה :)
ד"ר אורן חסון
מגורים משותפים
⌄
יעל יקרה,
אני חושב שאת בעיקר חוששת שאם תעלי את האפשרות למגורים משותפים והוא ישלול את האפשרות הזו, המסקנה תהיה שאתם לא ממשיכים ביחד. כלומר, שבעצם הדיבור על הנושא הזה, יש מידה של סיכון. אבל אתם שנה וחצי ביחד, ונדמה לי שנושא כזה כבר מותר לו שיהיה על השולחן. ואם הוא לא רוצה מחוייבות של מגורים משותפים, זו אינפורמציה שכדאי שתהיה לך, למרות החשש שלך ממנה. האם תרצי להישאר איתו אם הוא יגיד לך שהוא עדיין לא מוכן למגורים משותפים? אם כן, אז אולי יהיה לך יותר קל להעלות את הנושא. ואם לא, ממילא כדאי שתדעי את זה.בשל החשש שלך, נדמה לי שלא תעלי את הנושא כדרישה חד משמעית.ממילא תעלי את זה כהצעה, ועם הרבה חששות וזהירות. ואולי זה הדבר הנכון. סמכי על עצמך בעניין הזה, ואולי תופתעי מכך שהוא בעצם רוצה ולא ידע לומר לך. אבל קחי בחשבון שגם ההיפך אפשרי, ואז - גם את זה את בעצם רוצה לדעת.
יעל
מגורים משותפים
⌄
תודה רבה על התגובה.