מבטים של בן זוג: מה לעשות
גלי
קינאה
⌄
אנחנו נשואים טריים , שנינו בני 28 , נמצאים יחד 7 שנים .בעלי מאוד אוהב אותי , תמיד מנשק , מחבק, דואג . הבעיה היא שהרבה פעמים שאנחנו במקומות ציבוריים הוא מסתכל על נשים יפות שעוברות בסביבה , לפעמים הוא ממש מסובב את הראש אחריהן( זה קורה גם תוך כדי נסיעה ) .יש לציין כי הוא מאוד נאמן ומסור אך העובדה כי הוא מסתכל על נשים אחרות בנוכחותי מאוד פוגעת בי ומעליבה ומערערת לי את הבטחון העצמי שגם כך הוא לא מרקיע שחקים .כשאני מעירה לו על כך "בזמן מעשה" ושואלת אותו אם אני לא מספיקה בשבילו הוא אומר שהוא ממש לא מבין את הקשר ( אני מעירה לו כאליו בצחוק כדי לא להראות ממש לחוצה מכך).חוץ מזה אין לו ידידות והוא לעולם לא מבלה בלעדי ומשתף אותי בכל דבר בחייו .אני כל הזמן מפחדת שאם הוא מסתכל על אחרות אז זה סימן שאני לא מספיק יפה או טובה בשבילו, אותי כמעט אף פעם לא מושך להסתכל על גברים אחרים , בעיקר בנוכחותו . האם זה אכן מעיד על כך שישנה בעיה ויש מקום לדאגה ? הם כל הגברים הם כאלו ?אני יודעת שאם אני אבקש ממנו לא לעשות את זה בנוכחותי לא יגרום להכחדה של התופעה כי הוא יעשה את זה שאני לא נמצאת וזה עדיין לא פותר את השאלה למה הוא עושה זאת .אודה לעזרתך
ורד
קינאה
⌄
גלי שלום !!אני מבינה מאוד ללבך.אני חושבת שעליך לברר עם עצמך מדוע הנושא כל כך מפריע לך, אם תנסי להבין כי הנושא יותר קשור אליך ולא אליו אולי תראי דברים בצורה שונה.להסתכל על נשים זה דבר טבעי ומקובל, ואני בטוחה שגם את מסתכלת על גברים.חשבי על זה...
ד"ר אורן חסון
מה לעשות עם בן זוג שמסתכל הצידה
⌄
גלי יקרה,
קודם כל, את צודקת בכך שפוגע בך כשהוא עושה זאת במקומות ציבוריים, ובעיקר בנוכחותך או בנוכחות אנשים שמכירים אותך ואותו, שכן בפעולה זו הוא יוצא בהצהרה מספיק ברורה שאת לא מהווה בשבילו מוקד משיכה מספיק חזק מכדי לא להביט על נשים אחרות. עובדה, הוא עושה זאת, וזה פוגע במעמד שלך בעיני מכרייך.ואם זה נעשה שלא בנוכחותך, גם בכך מותר לך לראות בעיה, שכן לולא היה עושה זאת, הסיכוי שבמקרה הוא יפתח קשר עם מישהי זרה, יורד באופן משמעותי. שכן, עצם המבט יוצר אפשרויות לקשר. גברים עושים זאת באופן משמעותי הרבה יותר מנשים, ומאריכים מבט יותר מנשים. לכאורה, גברים סתומים יותר, ולוקח להם יותר זמן לקלוט את המראה הנשי, מאשר הנשים שהתפיסה שלהן מהירה יותר, והן קולטות את אותו המידע מהר יותר. אבל לא זה המצב. הסיפור האמיתי מאחורי זה הוא שכאשר שניים מביטים זה בזה, או זה בזו,יש אפשרות לפתיחת דיאלוג. כלומר, כאשר זה קורה, אפשר להתחיל בחיוך או בהערה, שאינם אפשריים כל עוד לא נוצר קשר עין. קשר העין יוצא אופציה לקשר. מאחר שגברים, מטבעם, פתוחים יותר לקשרים מזדמנים מאשר נשים, מבט ממושך יותר מאפשר להם להמתין להזדמנות שאולי גם היא תתן מבט. ואפילו אם לא נוצר קשר מהמבט הזה, הוא לומד משהו על כוח המשיכה שלו. נשים עושות זאת הרבה פחות, משום שנשים, בהכללה (וזו הכללה) יותר בררניות, פתוחות פחות לקשרים מזדמנים, ונמנעות לעתים תכופות יותר מיצירת מצבים בהם הן תצטרכנה להכנס לעימות ולדחות גברים שאין להן בהם עניין.האיש שלך לא בהכרח מחפש קשרים מזדמנים, אבל הוא לומד, בעזרת המבטים, מה מצבו בעולם הנשי. זה אומר שהנושא מעניין אותו, גם אם אין לו כוונה היום או מחר לפעול בכיוון. ובהחלט יכול להיות שאין לו כוונה לפעול בכיוון הזה בזמן הקרוב, ובודאי שאינו בונה לזמן הרחוק. אלא שהחשש שלך, שהוא חשש אמיתי, הוא חשש מהעתיד, שבו אולי יהיה ביניכם איזה שהוא ריב קטן או גדול, או שבו תהיי בתקופה מושכת קצת פחות, ואולי הלקח שהוא לומד היום, יהיה לו לעזר אז, ויגדיל את הנטיה שלו ליצור קשר אחר.טוב, אז הבנו את הצורך שלו להסתכל, והבנו גם שאפילו אם אין לו כוונה לבגוד בך, זו תופעה שאינה רצויה לך. השאלה היא מה לעשות. בכל מקרה, מאחר שההערות שלך ממילא לא עוזרות, הרי הן מיותרות. הן רק מעמידות אותך בעמדת חולשה, כמי שזקוקה לו וחסרת בטחון עצמי, וזה ממש לא מה שאת רוצה לשדר כלפיו.אחת הדרכים לעשות מעשה, היא לנקוט במטבע דומה, אבל במידה. אבל לא להביט בגברים אחרים, אלא להפך, למשוך מבטים של גברים אחרים. משהו שאת יכולה לנסות. כלומר, כאשר אתם יוצאים, למקומות בהם יש סיכוי להיות בסביבה של גברים אחרים, ללבוש לבוש קצת יותר פרובוקטיבי ממה שאת נוהגת ללבוש היום. תצטרכי למצוא את המינון שמתאים לך, כי את לא רוצה אולי להגזים, ואולי בהתחלה לא תרגישי בנוח עם זה, אבל במצב הזה, כשהוא יראה שגברים מסתכלים עליך, או אפילו יחשוב שהם עלולים להביט בך, בהחלט יכול להיות שהוא יהיה לפתע עסוק יותר בך ובגברים שמסביב, ולא יהיה פנוי רגשית להביט בנשים אחרות. בשילוב הנכון של הפסקת ההערות כלפיו מחד, ומינון נכון של חשיפה שלך מאידך, סביר שתוכלי להכחיד את ההתנהגות הזו שלו, גם אם זה יהיה תהליך של שבועות וחודשים.אני יודע שההצעה שלי דורשת שינוי רגשי שלך, להתלבש באופן שאולי אינך רגילה אליו ושאולי בהתחלה לא תרגישי בנוח איתו, ולכן הפתרון הזה אינו יכול לעבוד עם כל אחת, אבל אם את חושבת שאת מסוגלת, הרי זהו פתרון מתאים.
סתם אחת
ד"ר, שיחקת אותה!
⌄
אני יודעת שזו הודעה ישנה כבר, ובטח לא תספיקו לראות את התגובה שלי, אבל הייתי חייבת!!ד"ר, אחלה תשובה. עניינית, אינטלגנטית.. כל כך לא סתמית וכל כך יכולה לפתור גם בעיות אחרות (כמו בעיית הבטחון העצמי!!)אהבתי.יישר כוח:)