מבטים וחיזור: גברים ונשים

תאריך פנייה: 23.01.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אוריאל
עיניים סקרניות
23.01.2013 • 09:54

היי מה שלומך? אני ובן זוגי נשואים כחצי שנה ואנחנו בני 28. רוצה לדבר על נושא שמטריד אותי. כשאני נוסעת עם בעלי או מסתובבים בקניון אם עוברת כל בחורה הוא יסתכל , אבל לא הסתכלות של מישהו שחולף על פנינו אלא הסתכלות של גבר על אישה . עכשיו אותי זה מטריד כי לי זה לא קורה . אני דיי אטומה לזה וגם אם יעבור הגבר הכי יפה זה לא מעניין אותי גם להסתכל . פשוט לא מעניין . זה דבר ראשון שמטריד ודבר נוסף שקשור לנושא הוא שהייתי עם בעלי לפני חודש במקום ציבורי והיו שתי נשים שמכרו את מה שהתעניינו . קלטתי שאחת מהן הגיבה כמו אחת שנדלקה ועשתה פוזות נשיות כאלו ומידי פעם בחנה עם העיניים אותו לראות אם הוא מסתכל. בגדול השניה שירתה אותנו אבל זה מעט מקומם כי אני לא כזו גם כרווקה וגם אם רואה גבר מתוק אני אישה בלי פוזות ולכן קשה לי עם זה . ואם לא הייתי ליד זה לא בגידה אבל זה יכל להיות פלרטוט לא? מאד קשה לי עם זה כי לי אין עולם כזה אני מאד מכבדת זוגיות והמח לא עובד שעות נוספות , יש לציין שאני נראת טוב אבל לא צריכה שיסתכלו עליי יותר נכון לא מחפשת את זה גם . אז האם בעלי מסתכל כדי לקבל מבט וזה יעלה לו את הבטחון?

ד"ר אורן חסון
גברים ונשים, ומה שמקובל
24.01.2013 • 22:56

אוריאל יקרה,
העניין הוא שבחברה שלנו עיקר החיזור הוא שגברים אקטיביים ונשים פסיביות. לכן, הצורך של גברים להביט לא שונה באופן מהותי מהצורך של נשים שיביטו בהן. אם את מתלבשת יפה ומושך רק בנוכחות בן זוגך, ורק כדי שהוא יביט בך, זה יהיה דומה לכך שהוא יביט רק בך. ואם את אוהבת להיראות טוב שלא רק בנוכחותו, כי את מרגישה טוב כאשר מביטים בך, זה דומה לכך שהוא מרגיש טוב כאשר מגיבים למבטים שלו. ההבדל העיקרי הוא שהמבט הוא אישי יותר, ומכוון ישירות לנשים שיותר מושכות בעיניו, בעוד שהמראה שלך הוא כללי, ולא מכוון לאף אחד באופן ספציפי. זה יוצר הבדל מהותי. מה עוד שלדעתך הוא יכול ואמור לשלוט במבט שלו, אבל הרבה יותר מקובל שנשים לובשות מושך וסקסי (ואני לא מדבר על פרובוקטיבי, אלא על מה שמקובל). כך שכל השאלה הזו מורכבת, ואת לא צריכה להשוות את המבטים שלו למבטים שלך, אלא את המבטים שלו ללבוש ולהופעה שלך. האם תלכי בטרנינגים כשאת לא איתו, כי לא חשוב לך איך את נראית ומה חושבים עליך כשהוא לא איתך? - ובמכוון הקצנתי, כדי להסביר את ההבדל. אני לא באמת מצפה שתלכי בטרנינגים ביומיום כשהוא לא איתך.אלא שדרך המבטים של גבר, או דרך אופי הלבוש של אשה, אפשר גם לדעת משהו על כוונות, בעיקר כאשר זה חורג ממה שמקובל. אני חושב שלדעתך המבטים שלו חורגים מהמקובל, עד כדי שהם פוגעים בך. על כך אתם צריכים לדבר. ואם קשה לכם, אולי כדאי שתחליטו שיש כאן בעיה שעלולה להיות לכם לאבן נגף בעתיד, כי קשה לכם לדבר עליה, וללכת ליעוץ זוגי כדי להיות מסוגלים לדבר יותר בקלות על קשיים ועל פגיעוּת, ועל כבוד הדדי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083